El Comte Arnau en el Teatre Nacional

Nit memorable en el Teatre Nacional. La història i vida del Comte Arnau, aquell personatge llegendari català, l’esperit del qual, el més conegut de tots els esperits, ànimes en pena i fantasmes del Principat, segueix vagant per culpa dels seus pecats d’amor. L’estètica que ha imposat Hermann Bonnin és perfecte, no hi sobra res, tampoc res hi falta, tot ben pensat, l’espai-temps ben quantificat. La posada en escena deixa l’espectador embadalit, mereix l’excel.lència. Obra poètica de Joan Maragall que, segur, mai va pensar que serviria per a ser representada, és pura poesia escenificada, ben dita. Te l’origen en una cançó que tots cantàvem de petits.
Narra el diàleg entre l’ànima del comte Arnau, que purga l’incompliment dels seus deures, entre els quals l’abandonament de la seva esposa, o aquella jove abadessa que tant l’estimava i que va engendrar un fill a partir del desig, de l’amor apassionat… La llum era tan intensa que van penetrar cos i ànima d’Adelaisa que no pogué resisitr l’encantament del noble cavaller.
Extraordnaris tots però el Joan Crosas, l’Anna Ycobalzeta i la Miranda Gas mereixen la meva distinció.
El Cor de Cambra del Palau de la Música que dirigeix Josep Vila Casañas va fer-nos somniar amb les seves aportacions musicals, amb el seu deambular damunt l’escenari. Aquesta representació va ser la cloenda dels actes d’homenatge a Joan Maragall, en el 150 aniversari del seu naixement el 2010 i el centenari de la seva mort el 2011.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: