La Dra. Rosa M. Boixareu nomenada nova síndica de greuges de la Universitat Ramon Llull

Ahir, 28 de febrer de 2012, la Dra. Rosa M. Boixareu i Vilaplana ha estat nomenada, pel Patronat de la Universitat Ramon Llull, síndica de greuges per un període de quatre anys, tal com estableixen els Estatuts de la URL.
El síndic o síndica de greuges és la persona encarregada de vetllar pels drets i les llibertats de l’estudiantat, el professorat, el personal investigador i el personal d’administració i serveis davant les actuacions dels diferents òrgans i serveis universitaris en el marc de les normes pròpies de la URL. Les seves actuacions estan sempre dirigides a la millora de la qualitat universitària en tots els seus àmbits, no estan sotmeses al mandat imperatiu de cap instància universitària i es regeixen pels principis d’independència i autonomia.
Amb aquest nomenament la Dra. Boixareu succeeix el Dr. Lluís M. Pugès, que ha exercit el càrrec els darrers quatre anys. El Dr. Artur Juncosa va el primer síndic de greuges de la URL i va desenvolupar la seva tasca de l’any 2004 al 2008.
Rosa M. Boixareu és doctora en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Màster en Antropologia de la Medicina per la Universitat Rovira i Virgili (URV), diplomada en Infermeria per la UNED-Sant Pau i professora de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL (fins a 2010). Actualment és membre de l’equip coordinador d’Aula Salut Blanquerna i col·labora amb l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). Entre les seves publicacions destaquen: “La papallona. Autobiografia de la salut”, “De la antropologia filosófica a la antropología de la salud” (coord.-coautoria), “La Bona Salut. Dotze pensaments bàsics i un afegitó” (coautora amb Antoni Nello) i “La gestió de la salut, repte ètic” (coord.-coautoria). Publica articles habitualment sobre temes d’antropologia de la salut en “Ars Brevis” des de 1996. Quina sort tenir amics com ella. Felicitats!

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: