Benvinguda, del Parlament Europeu

Val la pena saber com es mou, què fa, què podem aprendre del Parlament Europeu. De tant en tant hi entro, he pensat que seria pertinent que ho fessim tots, que s’adonin que, els catalans, estimem Europa. 

La primera frase és aquesta:

Gràcies per visitar el lloc web del Parlament Europeu.

El Parlament Europeu és l’únic òrgan de la Unió Europea triat per sufragi directe. Els 736 diputats del Parlament Europeu et representen a tu, el ciutadà. Els elegeixen cada cinc anys els votants dels 27 Estats membres de la Unió Europea, en nom dels seus 500 milions de ciutadans.

En aquesta part del nostre lloc web podràs trobar informació sobre com s’organitza el treball al Parlament, a través d’un sistema de comissions especialitzades. L’activitat del Parlament Europeu és important perquè en molts àmbits polítics les decisions sobre noves lleis europees les adopten conjuntament el Parlament i el Consell de Ministres, que representa els Estats membres.

El Parlament exerceix un paper actiu en la preparació d’una legislació que afecta la vida diària dels ciutadans: per exemple, en matèria de protecció del medi ambient, de drets dels consumidors, d’igualtat d’oportunitats, de transports i de lliure circulació de treballadors, capitals, béns i serveis. L’Eurocambra també té competències, compartides amb el Consell, en matèria del pressupost anual de la Unió Europea.

Si desitges conèixer més bé l’organització i l’activitat del Parlament Europeu, fes clic a la llegenda «En detall». Hi trobaràs informació sobre els òrgans interns de la institució, el seu reglament i els procediments de treball.

En la secció «El Parlament i tu» trobaràs un conjunt d’enllaços que permeten interactuar com a ciutadà amb el Parlament. Això inclou plantejar preguntes per escrit, expressar opinions o rebre tots els documents públics. Si desitges presentar una petició formal al Parlament, també hi trobaràs la informació que necessites.

Potser vols visitar el Parlament a Brussel·les o Estrasburg i veure’l personalment en funcionament. Si és així, en aquesta secció trobaràs informació detallada sobre com organitzar-hi una visita, i també sobre els sistemes de contractació de personal i dels períodes de pràctiques.

Si entres a «En detall» trobaràs una guia sobre contractes públics, subvencions concedides i licitacions, a més d’una llista de grups d’interès acreditats. Finalment, l’apartat «Arxius» dóna accés a dades sobre les anteriors eleccions al Parlament i sobre les nostres activitats dels darrers anys.

Web del Parlament Europeu: http://www.europarl.cat/ No oblidem que, Llengües com el letó, l’estonià, el finès o l’eslovè, així com el maltès -que no arriben al mig milió de parlants-  tenen l’estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català, amb uns 9.500.000 parlants, és la desena llengua europea en importància i no té encara cap reconeixement en l’àmbit europeu. Si s’adonen que estem interessats, segur que s’ho rumiaran…

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: