Oli de cop: Les virtuts de l’herba de Sant Joan. Dr. Miquel Masgrau

flor_de_sant_joan

 

Son unes merevelloses flors per les quals sempre he maldat. Anàvem a collir-les la nit de Sant Joan, amb els amics i amigues, abans de la revetlla. Un cop seques es guarden fins l’any següent que son sustituides per les noves. Serveixen per a molt, tant per fer bonic com curar no importa el mal. Tambè, el mal d’amors. L’herba de cop es troba facilment als marges dels camins i allà on la terra ha estat massegada. Cal tallar les flors, sense malmetre la planta pels volts de Sant Joan.

És també remei tradicional que es prepara amb la flor d’aquesta planta que te molts noms: herba de cop, hipericó, herba de Sant Joan; també li diuen herba militar perquè va molt bé per a les ferides. Els castellans li diuen corazoncillo, perforata, perforada perquè té fulles com foradades… del nom botànic hypericum perforatum, explica el Dr. Masgrau.

 

L’oli de cop s’obté posant a macerar aquestes flors dins una ampolla amb oli d’oliva i deixant-la a sol i serena uns 40 dies, després d’aquest temps es cola. Convé distribuir l’oli en potets petits de vidre opac per poder-ne disposar en varies ocasions, atès que una vegada obert el pot va perdent puixança. L’efecte dura ben bé dos anys.

 

 

Per fer un litre d’oli de cop només calen un parell de grapats de sumitats florides, però si se’n hi posen tres o quatre, millor.

 

Cal anar en compte no agafar-la en terres que hagin estat tractats amb herbicides.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: