Manifest: Sense informació plural no hi ha democràcia

Des de l’Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) hem convocat una concentració de denúncia dels tancaments de mitjans i acomiadaments massius de periodistes, coincidint amb el primer divendres que no s’editarà la Revista del Vallès.

La concentració es farà divendres 28 de juny, a les 18h, a la plaça de la Porxada, davant de l’Ajuntament de Granollers, i està oberta a tothom, tant a professionals del sector com a la ciutadania en general perquè entenem que cada vegada que la nostra societat perd un mitjà de comunicació perd un espai de reflexió i llibertat.
MANIFEST

L’Associació de Professionals de la Comunicació del Vallès Oriental (APC-VO) manifesta la seva extrema preocupació per la desaparició en els darrers mesos de diversos mitjans de comunicació de la comarca, alguns amb un nivell d’implantació inqüestionable, com és el cas de la històrica capçalera Revista del Vallès, mitjà degà de la ciutat de Granollers. Un final tràgic precedit per un degoteig agònic d’acomiadaments i rebaixes salarialsboca_cerrada

A escala nacional i estatal, tant mitjans públics com privats estan aplicant severes retallades de plantilla però és a nivell local on el corró de la crisi passa amb efectes demolidors, ja que les estructures de les empreses periodístiques són més febles.

El periodisme es troba en un moment de transició cap a un nou model. Apareixen nous formats que de moment no asseguren la pervivència econòmica i professional del periodisme com a principal garantia d’una informació  plural i de qualitat. Davant d’aquesta situació, apel·lem a l’autoestima dels periodistes i a la responsabilitat de les administracions públiques i els empresaris dels mitjans de comunicació.

Les conseqüències de les retallades són tan sagnants en àmbits sensibles com la sanitat i l’educació que a pocs els estranya que el sector de la comunicació, amb una afectació menys directa sobre la vida dels ciutadans, necessiti respiració assistida. Aquest raonament té efectes letals en tant que sembla legitimar la contundència de les retallades en els mitjans, i deixa en un segon pla del debat si són injustes o arbitràries.

Cada vegada que la nostra societat perd un mitjà de comunicació perd un espai de reflexió i llibertat.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: