Centre de Cultura per la Pau Can Jonch. Granollers

Aquesta setmana hem tingut Reunió del Consell Assessor per la Pau Can Jonch, de Granollers, del qual formo part des de la seva creació. Vam fer una lectura de les activitats dutes a terme el Curs passat, nombrosoes i interessants. La convocatòra, presidida per l’alcalde Josep Mayoral amb la presència de tots els que conformem el Consell, va estar dirigida per Carme Barbany, actuant de secretària, la Mireia Nogués.
Can Jonch gener 2014 Acurat repàs del què ha fet aquesta Entitat, que, com sempre, ha dedicat molta atenció a la memòria Històrica, sobretot la que fa referència al Bombardeig del 31 de maig 1938. La celebració d’aquest 75 aniversari va posar molt émfasi, com sempre, amb els joves, que son el futur i la Música, que va omplir carrers i places de la ciutat, els dies de commemoració. Es va valorar l’atenció esmerçada als Barris, fent esment del treball dut a terme a les nomenades Vivendes Sindicals, de les quals s’ha fet un llibret, amb la història de vida al barri. Seguiràn enguany amb altres dos, que donaran a conèixer properament. Molt ressó ha merescut aquest 2013 les Activitats d’Alcaldes per la Pau, que, capitanejades per Granollers, han constituït, a Aubagne, Ciutats de la Mediterrània per la Pau, amb bon nombre d’adherits de tot el marc Mediterrani, sota l’aixoplug d’Alcaldes per la Pau d’Hiroshima, dels quals Josep Mayoral és vicePresident.
Hem parlat de les múltiples activitats que des de Can Jonch s’estàn promovent als Centres educatius, als Barris…De les Exposicions mostrades que giren sempre a l’entorn de Pau i Conciliació, on, els Centres d’educació de la ciutat i Comarca, tenen cites sovintejades. De la necessitat de fer arribar material educatiu, no bélic, a Escoles, Universitats, Esplais, en un intent d’acabar amb els Jocs de guerra, que insten a matar, de la TV. De la necessitat d’implicació de tots plegats, per rebutjar determinats programes que afecten la vida i futur dels nostres fill-nets. Sessió que va culminar amb un obsequi a tots els membres del Consell, una bonica fotografia, obra del fotògraf de la Garriga, cap de fotografia de El 9, Nou Ramon Ferrandis que, guardarem amb emoció. Son les lletres que figuren a la placa del Cecementiri, en record dels morts del bombardeig: víctimes innocents de les guerres amb un MAI MÉS.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: