Dijous Gras…

Pocs, dels nostres joves, coneixen què vol dir aquesta paraula, Dijous Gras. La majoría, desconeixen què suposen altres paraules com Quaresma, Carnaval…Saben de la disbauxa de disfreçar-se, que faran festes a l’escola, que es passejaran pels carrers dels pobles i ciutats respectius i es trobaran amb altres joves disfressats.
??????????????????
Per a nosaltres, els més grans, era dia senyalat. Anàvem a berenar al camp o a una font amb mestres i familiars, menjàvem truita amb botifarra, alguns llardons. La coca de llardons ha arribat més tard, al meu poble, al menys, no era coneguda.
Dijous Gras és el dijous amb el qual comencen els dies de Carnaval, previs a la Quaresma, que engega, el Dimecres de Cendra. La Quaresma durarà set setmanes -abans de penitència i dejuni-, i culminarà amb la Setmana Santa i la Pasqua de Resurrecció
Dificil d’explicar en poques ratlles. Tantes coses s’han perdut, que hem d’intentar no siguin totes. Tantes oportunitats de noves tecnologies que, malauradament no serveixen per a buscar la historia de les nostres vides de fe, els que tenim la sort d’haber-la trobat, i viure així la nostra vida.
Acabo de fer truites de botifarra confitada per sopar, que espero gaudir en familia.

2 Responses to Dijous Gras…

  1. Maria Antònia Arnau dice:

    que és “botifarra confitada” ???

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: