Dani Lagarto presenta: Sabadell amb el Sàhara, 25 anys

Amb l’enunciat Sabadell amb el Sàhara, 25 anys, amb la col-laboració de CCASPS, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, Dani Lagarto va presentar, a Sabadell un recull de belles imatges de 12 dones sahrauís, de diferents responsabilitats, i peculiaritats, les que menen la vida en aquell món hostil que els ha tocat viure, un desert ple de mines, en tot el què abasta aquesta paraula. Dani lagarto a Sabadell
Desprès de que li obrissin els cors, de fotografiar-les, de parlar amb elles, Dani ha fet una recopilació de com s’ho maneguen per a seguir dempeus en aquell desert de la Hammada desde el seu exili l’any 1975, quan Espanya es retira, i molts milers de sahrauís fugen i es refugien al desert de Tinduf, on segueixen amb els seus descendents encara avui, març de 2014. A cadascuna d’elles les ha marcat amb un lema:
La poetessa del fusell Ljadra Mint Mabroc: Continuïtat. A Mama Sidi Abdelhadi exsecretària general de la Unió Nacional de Dones: Albada. A Dagja Lachgar, Membre de l’Associació sahrauí de Drets Humans: Desafiament. A Raba Mohamed Said exsecretària general de les Dones exParlamentàries: Independència total. A Mariem Hassan, Cantant: Melfa. A El Ghalia Djimi VicePresidenta de l’Associació Sahrauí de Víctimes de Violacions Greus dels Drets Humans: Tolerància. Aminatou Haidar, Presidenta del Col.lectiu de Sahrauís defensors dels Drets Humans:Desaparició.. A Sultana Jaya, Sotsdirectora de la Direcció de Futur de la Dona Sahrauí: Paciència. A Mariam Borhimi, Membre de l’Equip Mediàtic Sahrauí : Llibertat. Nadhira Mohamed, Activista Sahrauí Protagonista de la pel-lícula Wilaya: Dolor. A Mariam Zeid, Desminadora: persistència. Salma Limam, integrant del Centre Mediàtic i de Comunicació Sagrauí: Resistència i a Abida Mohamed Buzeid, de l’Associació de Familiars de Presos i Desapareguts: Sobirania.
Cal senyalar que aquest Projecte s’ha fet in situ, de forma clandestina, ja que les autoritats comptenes no ho haurien autoritzat.
Totes les dones tenen, d’entrada un reclam urgent a fer d’aquesta vergonyant situació: 1.Que el món faci, de forma urgent i contundent pressió política per tal es dugui a terme el Referèndum reclamat al llarg de 40 anys. 2.Que la MINOUR de Nacions Unides tingui com objectiu la defensa dels Drets Humans. 3. Que les autoritats competents evitin i adverteixin als joves que el projecte Sahrauí ha de ser pactat, NO amb l’ús de les armes.
Boniques imatges fotogràfiques,texts harmoniosos, profunds, esperançats. Poemes, que fan pensar, en aquesta peculiar Exposició que es mostra al carrer, davant la Biblioteca Vapor Badia, Carrer Tres Creus, 127, Sabadell.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: