Velando a Julio de la Companyia Filomena Teatre. Can Jonch Centre Cultura per la Pau. Granollers.

velando a julioCom cada any en aquestes dates l’Ajuntament de Granollers, a través del Centre de Cultura per la Pau Can Jonch, organitza una sèrie d’activitats per a fer Memòria del Bombardeix del 31 de maig de 1938, quan la guerra civil. Visites guiades per les zones bombardejades, d’uns anys ençà assenyalades amb un distintiu que recorda on van caure les bombes. Visites als refugis, Exposició a Can Joch “MURS”, tot allò que ens vol separar.
Aquest vespre, a Can Jonch, hem vist una peça exquisida: Velando a Julio, de la Companyia Filomena Teatre. Drama ben ambientat a la ciutat de Barcelona del 1938, en plena efervescència de bombardeigs, por, fam, malalties, feixisme. Sis actors en escena, deixen palesos els rerafons de les seves vides.
Presideix un jove mort estirat sobre un camastre. pel que expliquen, sembla que ha mort, d’una tuberculosi. Al seu entorn dues parelles discuteixen segons la sees ideologies, feixistes uns, republicans els altres. La seva relació amb el difunt diversa, negocis, prostitució, veinatge. Entra a escena altra dona, ve d’un poble de pagés amb un cistell de menjar. Diu ser la seva promesa, que el difunt li va dir que li deixaria tots els seus bens. La seva actitud final és repulsiva.
Com diu el programa es tracta d’un homenatge al aire del passat. Per a mi, és un fidel retrat d’aquella societat decadent que buscava per on sortir al món, immersa en aquella guerra tant in-civil, on tot estava permés, també matar, a canvi de poder menjar i sobreviure…Bona tria de cançons com, Bésame, bésame mucho, como si fuera esta noche la última vez…. Cada dia, cada minut, podia ser la última vegada …Excel.lent oferta, tots hem sortit satisfets.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: