Festa Literària d’Oncovallès

Dijous 26 de juny, Oncovallès va festejar l’estiu acompanyats de molts amics. El Grup de Teatre Mandala que dirigeix Olga Pey, Flors i Violes amb Antònia Tarridas com a responsable i molts amics i autoritats, a més a més de poetes, ja que, a la segona part es va fer entrega del 9e Premi de Poesia Pepi Pagès.APLI Hobby & Papers Software
La Festa va ser entretinguda, poesia, cants en off, pel que fa al Grup Mandala, i música, cançons, i ball, l’aportació de Flors i Violes que podia haver-se perllongat moltes hores, tant be ens ho vam passar. Ball de Ram en ritme de vals, Passos dobles, la Conga…Inimaginable! Gràcies.
La segona part va ser la lectura del Veredicte, del Premi de Poesia 2014, rera una petita presentació de l’acte que, en nom del Jurat vaig presentar.
Aquest premi té entranyable historia, no viscuda per mi però, l’he escoltada tantes vegades que la sento pròpia.
Pepi Pagès, dona admirable, va marcar un camí que, els que hem arribat posteriorment hem intentat emular. Llàstima que un càncer se l’endugués quan tenia molt a fer, a mostrar. Els seus neguits son avui, passats alguns anys, els nostres.
Va engegar un Taller de lletres per intentar, que les persones malaltes de càncer, trobessin consol explicant seves vides, compartint les seves pors. Ella, no estava malalta en aquells moments, ni, el seu fort era escriure. Era, sí, el tub d’escapament.
Va emmalaltir uns anys després, i també entrà de ple a la Poesia. Amb ella, moltes persones que avui ens acompanyen, també ho van fer sense pretensions, pel sol fet d’alliberar-se dels seus mals escrivint. Tristament, uns anys després, aquella malaltia, envejosa de la seva fortalesa, es va enamorar d’ella i, se la va endur.
El compromís, quan ella ja no hi era, va ser de promoure un Premi de Poesia amb el seu nom, per recordar-la i agrair-li els seus esforços i afanys.
I aquí estem, uns nouvinguts entusiastes que intentem fer allò que podem, des del Taller de Lletres. Taller que ha crescut, que ens hi hem sumat gent nova, i, val a dirque, més en voldríem.Onco entrega premis pepi Pages Poesia 2014
El Jurat d’enguany està format per Ramon Mora, Sara Muñoz, Santi Montagud, Anna Maria Llopis, Esteve Plantada, Olga Pey i jo mateixa. L’any passat ens va deixar el Josep Alcaraz, al que hem trobat molt a faltar.
El Veredicte, davant les 52 obres presentades sota el Lema CONVIURE AMB LA MALALTIA, va decidir, com a guanyadora
l’obra La BÈSTIA, de Silvestre Vilaplana i Barnés d’Alcoy, amb una dotació de 800 euros.
El segón premi va ser per BASSAL D’ALBADES, de Lleonard del Rio i Campmajó d’Igualada dotat amb 300 euros. Amdós van llegir els seus texts, emotius.
Volem ressaltar la gran qualitat de les obres presentades, en aquest Lema del Premi CONVIURE AMB LA MALALTIA, únic a Catalunya. No cal dir que les vivències que expressen son dures, perquè, el càncer hi és present, actua, o en el que escriu, o en un familiar molt proper. Tanques els ulls i veus la pel-lícula que relata. Malgrat la tragèdia, susciten totes, molta esperança…Tot sabem que el càncer ja no és l’esbirro fatal, com fins fa poc però, per evitar-lo, hem de ser prudents i, prevenir. No donar-li alternatives.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: