Jaume Rodri. «Jesús busca a Jesús».

Jesus busca a Jesus

Jaume Rodri em va demanar que presentés el seu llibre Jesús busca a Jesús. Va ser ahir dijous, a la Gralla de Granollers. És un compendi d’inquietuds, de vivències, d’estranys esdeveniments a l’entorn d’aquest mite-realitat per a molts. La meva visió del llibre, que recomano, és per a comentar- i discutir amb els que l’hagin llegit.
Qui és Jaume Rodri?
Esquemàticament: Filosofia i lletres, magisteri, dibuix, escultor, cinema, gravat, escriptor, Seminari de Vic, capellà. Inquietuds al redós de l’art, de la religió, de la convivència, de l’amistat, de l’amor, de les relacions humanes, de la mort. Defensor dels Drets d’homes i pobles, i, de manera especial, gairebé malaltissa, de la seva amant, Catalunya, que vol lliure, rica i plena.
Tot comença a Paris l’octubre de 1963, a l’enterrament d’ Édith Piaf. Arribat a aquella capital el mateix dia de la seva mort, va decidir personar-se al cementiri Père -Lachaise.
Es troba a primera fila, al costat del jove vidu Théo Sarapo. Diu que va ser la visió de tantes creus, que el va empènyer a la seva aventura. Qui era aquell jove jueu penjat a totes les creus del món?
Si llegiu el llibre descobrireu on el porta la seva tossuderia respecte Jesús.
Alguns, ens volen fer creure una realitat que a Rodri no convenç i, intenta descobrir la verídica. La seva qüestió és sempre la mateixa, qui era el Jesús històric. Va existir? Va néixer a Betlem en un corral?
La seva tesi és que Jesús era un guerriller armat, en lluita contra els romans per alliberar la seva terra ocupada. Disposava d’un escamot ben preparat. Era l’hereu, legítim representant de la casa de David, és a dir, autoritat civil i política alhora. Una de les companyes, l’Àngela, va dir haver llegit que, el codi romà vigent a la Palestina de l’any 0, només es portava a la crucifixió a aquells enemics atrapats amb les armes als dits.
Us emplaço doncs a llegir el llibre i trobar-nos desprès amb l’autor.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: