Granollers. La Passada de la Fira i Festes Ascensió

Els temps han canviat, també nosaltres i la nostra manera de viure. L’any 1943 quan comença La Fira de l’Ascensió de Granollers, era temps de carències, d’economies migrades, resultants de la guerra.

La Fira de l’Ascensió girava a l’entorn del bestiar, l’aviram, els productes de la terra. Tot es duia a terme en el centre de la ciutat. Ara s’ha modificat, és multisectorial, te espai propi dins el Parc Firal, i fort impacte, pel que fa a l’automòbil.
Un dels actes esperats, ja en temps antics, era el que nomenaven la Passada, Rua que travessava Granollers de punta a punta, fent les delícies de petits i grans. Solia ser el migdia, tenia a veure amb els cavalls i els carruatges que menaven la vida de la gent. Els cotxes eren, gairebé, ciència-ficció. Ara, amb nou format, es fa la tarda de dissabte, pel centre també, però dedicada a temes monogràfics.

Momorrotxos

Enguany, coincidint amb el 30 Aniversari de Els Diables de Granollers, el lema escollit, és: “El bé i el mal a la festa”. El diable, a la majoria de cultures sol ser l’esca del pecat, qualificat com a Mal.
A la Passada d’avui hi han participat 5 Grups convidats: el ball de la Quaresma i les Set virtuts de Reus. La Dansa de la Moma del Corpus de València al costat dels set pecats capitals, representants de l’infern i, els dimonis. Els Diablots del Carnaval de Granollers molt vinculats a l’acompanyament dels Balls de Gitanes. Els Momorrotxos d’Alsasua, personatges amb gran banyes coberts amb pell d’ovella amb robes i braços plens de sang -de veritat-, i la Diablada d’Oruro, representant el Carnaval de l’altiplà bolivià, amb Llucifer, diables-diablesses, Sant Miquel, les virtuts i els pecats, a partir de les tradicions bolivianes i, les imposades pels invasors.
Amb l’Anna Mª hem anat a la plaça de la Corona on s’iniciava el recorregut, procedent de la Fàfrica de les Arts Roca Umbert. S’han fet esperar però, valia la pena. D’allà, fent diferents parades on actuaven, han desfilat fins a la plaça de la Porxada
Belles imatges que recordarem, públic entregat, contemplant la corrua dels participants. Color, moviment, música, sensibilitat, han sigut el lema de tots. Han dansat, tot mostrant-nos el seu enginy per sembrar, lluitar, fer l’amor, estimar, ajudar…
Bo el refrany que diu: digues-li amb música! Doncs sí és possible, la música ajuda a superar diferències, a enamorar, a calmar les ires.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: