Un documental premiat al MAC2013 i gravat al Centre Audiovisual de Granollers rep el Premi Lurra al festival de Sant Sebastià

logo_elefantes

El documental Un dia vi 10.000 elefantes, premi ID MAC Contingut al Mercat Audiovisual de Catalunya 2013 i rodat en bona part al plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts, ha rebut el Premi Lurra (terra en basc) al Festival Internacional de Sant Sebastià.

Greenpeace ha otorgat aquest premi al documental gravat a Granollers per ser el millor documental que reflecteix els valors de defensa del medi ambient i de la pau. L’organització ecologista, qui fa entrega d’aquest premi, també ha reconegut en aquesta edició el treball “Psiconautas”.

En el documental, històric i d’animació, Angono Mba, un octogenari gunieà, rememora l’expedició en la que va fer de portades per al cineasta Manuel Hernández Sanján, recorrent la Guinea Espanyola entre 1944 i 1946 a la recerda d’un misteriós llac on, segons explicava una llegeda africana, es podien vere 10.000 elefants junts. De l’obsessió del cineasa espanyol per trobrar aquest llac, de les aventures pròpies de l’expedició, sorgeix aquesta història de fascinació per l’Àfrica, el passat i la memòria.

Un dia vi 10.000 elefantes està dirigit per Àlex Guimerà i té la col·laboració de Joan Pajares, dissenyador. Tots dos van unir forces el 2011 i va sorgir aquest projecte, el seu primer llargmetratge documental. El documental ha rebut una part de finançament del MAC, organitzat per Granollers Audiovisual amb la col·laboració de diverses institucions, en forma de premi en metàl·lic pel reconeixement rebut al MAC 2013.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: