18 0 El bisbe Pere Casaldàliga confirma que no tornarà a Europa

Recullo una Informació de l’Agència EFE que m’acaba d’arribar. Pere Casaldàliga asegura que el seu delicat estat de salut li impedeix canviar de Continent…

Fa anys el vaig entrevistar, i tot i que la seva salut era molt millor, no pensava tornar a Catunya malgrat es delía de fer-ho. Volia romandre prop dels habitants d’aquell vast Continent, dels quals tant havia rebut, era la seva explicació.
El bisbe Pere Casaldàliga, de 87 anys i que ha estat la veu dels pobres, els indis i els sense terra a l’Amazones brasiler, ha afirmat aquest divendres que el seu estat de salut ja no li permet pensar en tornar a trepitjar Europa.

Casaldáliga amb Glória

“El meu somni al jubilar-me era anar a l’Àfrica, per estar en oració i solidaritat amb els germans d’aquell continent marginat. La salut, no obstant això, ja no secunda el meu somni i no vull donar feina a ningú. A Europa ja no hi tornaré. Em quedo al Tercer Món”, ha declarat el bisbe emèrit de Sao Felix do Araguaia, malalt de Parkinson des de fa anys, en un missatge en el seu compte de la xarxa social Twitter.

El religiós català, radicat a Brasil des del 1968, ha decidit romandre al país després que el Vaticà el retirés l’any 2005 a causa de la seva avançada edat de l’arquebisbat de l’aïllada i empobrida localitat de Sao Felix.

Casaldàliga, un dels representants de la Teologia de l’Alliberament i dur crític de la dictadura militar que va governar Brasil entre el 1964 i el 1985, s’ha negat a abandonar la ciutat amazònica malgrat les amenaces de mort que ha sofert i que el 2012 el van obligar a sortir de la regió durant un temps. Les amenaces en aquesta ocasió es van produir després que el religiós es pronunciés en favor dels indis Xavante en una disputa amb terratinents per la propietat d’unes terres properes a Sao Felix do Araguaia.

Ara fa cinc anys, la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, va atorgar a Casaldàliga una condecoració especial per la seva tasca en favor dels Drets Humans.

One Response to 18 0 El bisbe Pere Casaldàliga confirma que no tornarà a Europa

  1. entenc perfectament que no vulgui venir a viure a Europa, pero si que m´hagués agradat molt ens hagués vingut a visitar uns dies !!!

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: