Testament Vital

Què és el Testament vital? Fins fa poc era una nebulosa, ara ya ben raonat, acceptat, de fàcil tràmit.

solsticio

El Testament Vital, és un Document que pot subscriure qualsevol persona major d’edat, amb capacitat suficient i, de manera lliure, expressar les instruccions a tenir en compte, quan es trobi en una situació, unes circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat.
També serveix per a designar un representant que actuï com a interlocutor vàlid amb el metge o, l’equip sanitari, en el cas de que la persona que el subscriu no pugui expressar la seva voluntat. Caldrà que, uns testimonis, ratifiquin la seva voluntat.
M’esgarrifa veure persones connectades a una màquina, sense la qual, no respiren. Penso que invitar a que tothom faci el seu Testament Vital i eviti el sofriment dels que l’envolten, és una labor a dur a terme.
Aquest Document s’inclourà a la historia clínica del pacient, per tant, visible des de qualsevol centre mèdic, que ho precisi, sigui on sigui.
Fins fa poc, només es podia fer davant notari. Araes pot tramitar:
• A qualsevol centre sanitari públic o privat de Catalunya
• Al Departament de Salut (demanant cita prèviament)
• A les Oficines d’Atenció Ciutadana (demanant cita prèviament)
Les persones han de poder viure en plenitud, sanes i estalvies. He col.laborat en una Fundació d’ajuda a malalts de càncer on fèiem tallers de Conversa. Proposàvem temes a discutir, i, un dia, vam parlar de PORS. L’única temença de tothom era, ser una càrrega pels demés. La Bioètica doncs obre camins, encén llums d’esperança, per aquells que, prop de la mort, tenen encara recances.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: