La UVic-UCC obrirà el campus UGranollers a partir de setembre. Merce Rocafiguera

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la presidenta de la Fundació Universitària Balmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, han presentat, a les instal·lacions de Roca Umbert de Granollers, l’acord entre la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Ajuntament per obrir un campus universitari a la capital del Vallès Oriental a partir del curs que ve.

UVIc-granollers

Es tracta d’UGranollers, una oferta que se suma a les que ja s’ofereixen a Vic, Manresa i Barcelona i on s’impartiran dos graus i un cicle formatiu de grau superior. Es tracta d’un pas més en l’expansió territorial i el creixement estratègic d’aquesta Universitat que fa dos anys es va federar amb la Fundació Universitària del Bages per crear el campus UManresa.
Montaña ha explicat que UGranollers permetrà continuar treballant per crear sinergies amb els entorns més pròxims: “ens posem al servei de l’empresa, la indústria, el món cultural i social de la ciutat i de la comarca per assolir el cercle virtuós de la Universitat: docència, recerca i transferència del coneixement”.
Mayoral, en la seva intervenció, ha explicat que UGranollers és un projecte que se centra en l’autonomia local i la proximitat i ha subratllat que “a tots ens mou el mateix objectiu que és ampliar l’oferta educativa en quantitat i qualitat”. En aquest sentit, ha explicat que d’aquesta forma acosta l’oferta a la demanda ja que en aquest curs la UVic-UCC té 96 granollerins matriculats i prop de 600 alumnes del Vallès Oriental. Erra, de la seva banda, ha explicat que amb UGranollers es “dibuixa un eix fort de coneixement entre Vic, Manresa i Granollers que permet fer xarxa de capitals mitjanes”.

UGranollers, que s’ubicarà, inicialment, a Roca Umbert, s’impartiran dos graus que s’afegeixen a l’oferta que ja s’està fent a la resta de campus i que s’inclouen dins la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic. Un és el grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i l’altre és el de Màrqueting i Comunicació Empresarial, dues ofertes amb una elevada demanda laboral. Segons la darrera enquesta d’ocupabilitat de l’Agència de Qualitat Universitària (AQU), la de l’any 2014, corresponent a alumnes graduats el curs 2009-2010, el 100% dels alumnes que havien estudiat ADE a la UVic van trobar feina en menys d’un any i el 81,8% ho van fer només 3 mesos després d’acabar el títol.

Ambdues titulacions s’oferiran en horari de tarda i amb un itinerari modular per fer compatible la jornada laboral i la formació. A banda, també s’oferirà el Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat que s’afegeix als 4 cicles que ja ofereix el Campus Professional de la UVic-UCC a Vic, Olot i Manresa. Igual que en els altres cicles, aquest també s’impartirà en format dual. La UVic-UCC ha estat una de les primeres universitats de l’Estat a oferir formació professional de grau superior en format dual. En aquests moments ofereix el cicle de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, el d’Animacions 3D Jocs i Entorns Interactius i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i el de Pròtesis Dentals.

UGranollers també té previst impartir el grau d’Emprenedoria i Economia Digital a través d’un format innovador i amb l’anglès com a llengua vehicular i el primer grau de Catalunya d’Enginyeria de l’Automoció de Catalunya que compta amb el suport del clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya. Ambdues titulacions formen part de la programació sol·licitada per la UVic-UCC pel curs 2017/2018.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: