Declaració del Parlament de Catalunya sobre l’acollida de refugiats a Europa

Declaració del Parlament de Catalunya sobre l’acollida de refugiats a Europa
Llegida en el Ple del Parlament el dia 17 de març de 2016

Parlament de Catalunya 17 març

El Parlament de Catalunya condemna tota violació del dret internacional humanitari, dels drets humans i, especialment, dels drets dels infants, exigeix la fi de la violència a Síria i expressa el seu suport a la recerca d’una solució política al conflicte per mitjà de converses de pau inclusives, sense condicions prèvies, que respectin els drets i les aspiracions de la població siriana i que culminin amb unes eleccions lliures i democràtiques.

El Parlament de Catalunya, compromès amb els valors universals de democràcia, justícia i llibertat, davant la gravetat de la situació que pateixen les persones que fugen dels conflictes armats, manifesta que l’acollida de persones refugiades és un deure per a tots els països democràtics, tal com estableix la Convenció de Ginebra, que, cal recordar-ho, forma part de la nostra legalitat.

Davant els preacords que es van assolir el passat 7 de març en la cimera entre la Unió Europea i Turquia i que hauran d’ésser discutits en el Consell Europeu dels dies 17 i 18 de març, el Parlament de Catalunya manifesta la seva preocupació pel fet que aquests preacords puguin vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades i empitjorar la crisi humanitària que estan vivint, i sol·licita al Govern en funcions de l’Estat que bloquegi el preacord i posi per davant la protecció de les persones perseguides.

El Parlament de Catalunya fa una crida a les institucions catalanes, espanyoles i europees perquè intensifiquin les actuacions concretes per a millorar les condicions de vida en els camps d’acollida de persones refugiades i en les rutes de trànsit i perquè posin una atenció especial en els grups més vulnerables del conflicte -les minories, les dones i els infants-, prioritzant-ne l’alimentació, l’educació i el restabliment psicològic i facilitant la reunificació familiar.

El Parlament de Catalunya declara que, de la mateixa manera que molts catalans i catalanes van trobar refugi quan fugien de la dictadura, avui Catalunya vol assumir la responsabilitat d’acollir persones refugiades d’acord amb els principis democràtics, els drets humans i un model de societat oberta i solidària. Per aquest motiu, el Parlament expressa la disponibilitat de Catalunya, país d’acollida, per a col·laborar en el reassentament i l’arribada directa de persones refugiades, d’acord amb les lleis internacionals i l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, i crida tots els ciutadans i totes les institucions a col·laborar en l’acollida i integració dels refugiats mentre duri llur estada a Catalunya.

Palau del Parlament, 17 de març de 2016

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: