Salvador Llobet i Reverter. El nostre gran geògraf

26 de març de 2016 fa 25 anys que va morir Salvador Llobet i Reverter, granollerí il-lustre, nascut a Granollers l’any 1908. Era un dels més importants geògrafs de Catalunya.

ë “¯

ë “¯

Doctor en geografia, autor de molts llibres i publicacions, cofundador de l’Agrupació Excursionista de Granollers l’any 1928, professor del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona i president de la Societat Catalana de Geografia entre 1982 i 1985.
Creador de l’Editorial Alpina, Mestre en majúscula, pedagog, amic… un gran “contestatari”, sense pels a la llengua, personatge irrepetible a la nostra ciutat. Val a dir que l’enyorem.
Fill de pagesos, va començar a treballar de guixaire a Paris. Va adonar-se que tenia d’estudiar, i ho va fer coordinant els estudis amb la feina.
El títol de Batxiller l’aconsegueix el 1935, als 27 anys. La Geografia era des de sempre la seva passió i aconsegueix llicenciar-se en aquesta matèria a Saragossa l’any 1940. El 1944 es va doctorar a Madrid amb la Tesi “El Medio y la vida en el Montseny”.
Era un personatge singular, estimat pels alumnes a l’Institut d’Ensenyança Mitja a Granollers, a la Universitat de Barcelona més tard. Va encomanar la Geografia a noi/es tot passejant pel Montseny mentre els explicava, sobre el terreny, el significat de plantes-arbres-pedres.
Tenia una mirada impactant, mentre un floc de cabells li queia sobre el front.
El seu llibre El Medio y la Vida en el Montseny, Editat per Instituto “Juan Sebastian Elcano” i Estación de Estudios Pirenaicos, va ser guardonat amb el Premi Menéndez Pelayo l’any 1945.
De conversa amena, era un gran “discutidor” que sabia esgrimir raons fins aconseguir quorum.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: