IES Gallecs. Xerrada

Dilluns 11 d’abril, vaig compartir un temps, a l’Institut Gallecs, amb l’alumnat de primer Curs d’Educació infantil i la seva Tutora Laura Guilera.

Laura Guilera 1

Volien que parlés de l’Educació en temps de la República que, tot i que de forma personal no la vaig viure, sí la conec gràcies als mestres Montaña, els pares del meu espòs.

L’Ensenyament era l’objectiu prioritari del Govern republicà. Consideraven que la clau del futur era l’escola laica, obligatòria, gratuïta i, molt activa. Altra prioritat era dignificar la figura del mestre, tant a les ciutats com a les zones rurals més allunyades.
Vam parlar també de l’Educació de la Dictadura, la que vaig patir jo, NO a l’abast de tothom. En aquells anys de postguerra, van augmentar les escoles privades, les religioses, sovint amb mestres poc preparats.
Nois per una banda, noies per altra. Control rigorós de maneres de fer, imposant pensament, únic, amb risc de castics severs.
Passen els anys i arribem a moments de canvi, anys vuitanta quan, alguns educadors pensen que acostar-se als joves els ajudarà. Què aconsegueixen?
Una notable pèrdua de respecte, que comporta manca d’autoritat.
Van descobrir que no era cert. Van ser temps difícils, complicats, alguns els vam patir ben a prop.
Respecte el moment actual, jo comentava la gran possibilitat de sortides que avui te l’Educació, abans desconegudes.
Vaig incidir en les meves armes predilectes: Educació i Paraula, les meves armes d’expansió massiva, capaces de modificar la vida de la Humanitat.
Deu n’hi do dels temes que vam tractar, també de les famílies que sovint s’evadeixen, deixant als mestres tota la responsabilitat de formació-educació.
Del mal que suposa enganxar-se davant la TV per a seguir programes escombraries, quan, el què cal, és compartir idees amb els “altres”, fer esport, anar al cine, a teatre, a un concert.
Tarda enriquidora. Gràcies amics!

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: