Xirinacs ahir, avui i sempre…

Xirinacs cami final

Interessant passejada la que ens ha ofert TV3 sobre la vida-obra d’aquell personatge singular Josep Mª Xirinacs, l’home que va fer que la seva vida fos de servei: al país, a la família, a l’església a la política.
El vaig seguir, compartir alguna plantada, escoltar. La seva passió per la Humanitat, la seva tossuderia era excelsa. Sovint, ens trobàvem a Sant Celoni amb el Santi Santamaria altre bon amic comú. Havien compartit files polítiques. No hi ha dubte de que el futur és dels que somnien! Ajuden a procurar que, no importa què, sigui per tothom, i no en quedi ningú desproveït. Un i altre eren somniadors, tossuts, calcats.
Altre gran amic i admirador era Adolfo Pérez Esquivel. Quan el Parlament va atorgar la Medalla al Nobel, Adolfo em va fer telefonar a Xirinacs per tal el convidés . Vam seure a primera fila. Guardo gelosament, una bonica foto amb ell. Després vam compartir taula i xerrameca. Dues forces de la Naturalesa.
Quan la noticia de la seva mort tots vam quedar perplexes.
Personalment vaig comprendre el seu obrar. La seva mort va ser una entrega, després d’una vida al servei dels altres. Una penyora d’amor a amics i enemics. Ell estava preparat, només el seu metge sabia què tramava, què passaria.
Vaig anar a la Missa de comiat i, vaig sentir fàstic per la majoria dels assistents i organitzadors. Aquells que en vida el van “crucificar”-l’escarnien-i-el volien lluny, un cop mort el van enaltir al súmmum.
Ho vaig comentar a alguns dels presents ” si enlloc de dir tot el què avui han dit, escrit tot allò que s’ha escrit aquests dos o tres dies, ho haguessin fet abans, Xirinacs seguiria aquí, amb nosaltres.
Quanta hipocresia, de l’església per començar, dels polítics, i de gran part dels presents.
Vaig recordar -soc catòlica- aquell Evangeli de quan Jesús va foragitar els mercaders del temple…
Amic Xirinacs, som molts els que et recordem i sempre et tindrem al cor…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: