Projecte PALMYRA. Acollida e Integració de Refugiats/ des

La gent, el millor del món. Ens apleguem, fem, treballem, intentem resoldre allò que els polítics no son capaços de fer. Gràcies a tots, el futur serà nostre!
El Jordi Palou Loverdos m’ha enviat Informació d’aquesta Entitat que no dubto, ajudarà a pal.liar necessitats injustes, provocades per alguns “senyors del món”

FICAT

QUI SOM?
La Fundació Privada Ficat és una entitat sense ànim de lucre, creada com a associació el 1996 i transformada en fundació el 2000. Està formada per voluntaris i col.laboradors, tots professionals de les diferents branques del Coneixement Social i que té com a objectiu vetllar per la justícia social, lluitar per la defensa dels drets humans i per la integració de totes les persones i col.lectius que es troben en risc d’exclusió social, garantint el ple exercici dels seus drets.
L’àmbit d’actuació són alguns dels col.lectius vulnerables de la població, com ara les persones privades de llibertat, les persones migrants i els joves i menors no acompanyats en situació de marginació a l’àmbit territorial de l’àrea metropolitana de Barcelona.
Dins del col.lectiu de migrants o nouvinguts, hem de palesar la intervenció dels nostres serveis sociojurídics amb persones sol.licitants d’asil o amb l’asil ja reconegut en els darrers anys, com a realitat consolidada.
PROJECTE PALMYRA:
Davant la realitat punyent de l’arribada massiva de refugiats i migrants al nostre continent, el Projecte Palmyra pretén ser una petita aportació des de la ciutadania organitzada per posar remei a la situació escandalosa de persones concretes.
Segons l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR), a finals del 2014 hi havia 59,5 milions de persones que s’havien vist forçades a deixar enrere les seves cases, i fins i tot els seus països, a causa de guerres, conflictes i violacions flagrants dels drets humans. És la primera vegada, des de la Segona Guerra Mundial, que se supera la xifra de 50 milions de refugiats.
El projecte Palmyra es centra en una segona fase d’acollida amb funcions d’atenció, prevenció i dinamització de la persona amb els objectius d’autonomia i integració social, el qual s’adiu amb el concepte d’integració del Pla Barcelona Ciutat Refugi presentat el setembre del 2015, del cual aquesta iniciativa pretén esdevenir una eina més.
Estaríem parlant d’una segona acollida per a la integració del/la refugiat/a (o sol.licitant) i habitatge normalitzat amb seguiment social professionalitzat durant 12 mesos.

Els serveis d’acollida que es prestaran des del Projecte Palmyra no pretenen abastar totes les necessitats personals i socials dels destinataris, sinó coordinar el seu acompliment. Aquests serveis d’acollida i integració han de coexistir amb la resta de possibilitats, com ara serveis socials, habitatge d’inclusió, inserció sociolaboral, educació, assistència sanitària, etcètera. Considerem vital en aquesta fase poder oferir a les persones un lloc d’acollida, entès com un espai normalitzat, amb serveis bàsics, apropiats a les seves necessitats, i que permeti el gaudi dels drets fonamentals, així com una intimitat i privacitat.
Els/les residents estaran subjectes a programes socials en els que la formació, la inserció sociolaboral i l’accés a l’autonomia tindran una importància rellevant.
L’acollida i integració es farà en un entorn urbà i arquitectònic normalitzat a la ciutat de Barcelona. L’element normalitzador i desghetificador serà clau en el procés d’integració dels/les refugiats/des.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: