Fundació Cultura de Pau al Parlament de Catalunya

Ahir, dijous 21 de juliol va ser un dia especial per a mi. Vaig presentar el pla de treball de la nostra Fundació Cultura de Pau, davant la Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència del Parlament de Catalunya.

Comissió d'Exterior Parlament de Catalunt¡ya 21 juliol 2016

Presidien la Mesa Marina Bravo del Grup Parlamentari de Ciutadans, juntament amb Jordi Miquel Sendra Vellvé del Grup Parlamentari de Junts pel Sí.
Assistents: Susana Beltran García de Ciutadans. Ferran Pedret i Santos del Grup Parlamentari Socialista. Joan Josep Nuet i Pujals del Grup Parlamentari Catalunya Sí que es Pot. Juan Millan del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya. La CUP la gran absent.

Què vaig explicar?
Que Pau no és únicament absència de guerra, que és Equilibri en tot allò que fa referència a la Vida: Educació, un sostre on viure i morir prop dels que estimem -habitatge digne per a tothom-, Salut, Cultura, Medi Ambient, Treball, drets fonamentals per a gaudir d’una vida digne.
I, què tenim?
Vaig desglossar les mancances, les inquietuds, les urgències, és a dir, la nostra guerra del SXXI, sofisticada amb armes invisibles, però que maten vida i esperances. Es intolerable viure en un món on sis milions de nens moren de fam cada any, on prop de mil milions de persones passen gana. On vint i cinc mil persones moren cada dia de fam mentre que, els que manifassegen aquest nostre mon, dediquen 3 mil milions d’euros en despeses militars.
Vam explicar que intentem estar amb els que ens necessiten, per la conscienciació de què cal fer, si volem seguir vivint en aquest mon estrafolari, la necessitat de prendre mesures urgents i fer-les avinents a tothom: polítics, famílies, escoles, professionals.
Les nostres armes son sempre les mateixes, Educació i Paraula, línies que convergeixen, per activar un pla especial d’urgent aplicació: Convivència, Ajuda mútua, Conciliació, Mediació, Preservació de la Natura.
Hem de Compartir, Aprendre dels altres, Escoltar…Cadascú te el seu rol.
Interessant diàleg posterior amb els delegats dels diferents partits assistents a la Sala.
Va quedar palès que, si volem seguir vius, hem de treballar plegats per salvar el món.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: