L’ànima de klezmer. Divendres 4 de novembre, a les 20:00Teatre Auditori de Granollers

Concert dins del cicle de l’EMM i Conservatori Josep M. Ruera, L’un? L’altre? O tots dos! en record a Carles Riera.
El projecte Klaima ens presenta un interessant recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, combinant emocions que passen de la tristesa a l’alegria més desbordant en pocs compassos, reflectint els contrastos i complexitat de la condició humana.

Carles- Riera foto

“La música klezmer és un somriure entre llàgrimes”, així la va descriure el gran compositor Dimitri Shostakovitch. Klaima presenta un recorregut per les músiques centreeropees d’influència tradicional jueva klezmer i sefardita, combinant la calidesa i el virtuosisme de la música de cambra de formació clàssica amb la passió i improvisació de la música popular. Un viatge fresc i trepidant per les emocions de la cultura klezmer.

klaima_concert_en_record_de_carlesriera

El projecte Klaima va prendre vida gràcies al punt de trobada que es va generar entre el reconegut clarinetista Albert Gumí i els tres músics habituals del transversal i també reconegut Col·lectiu Brossa: Quico Pugès al violoncel, Aleix Puig al violí i Gregori Ferrer a l’acordió. Klaima neix amb una clara voluntat de portar a escenaris d’arreu del món la música d’arrel klezmer interpretada per músics de formació clàssica amb unes altes dosis de comunicació i emoció. Un klezmer amb molta ànima, en definitiva.

La presentació del grup es va fer a la Sala L’Atlàntida en el marc del Festival de Músiques religioses de Vic. Posteriorment el grup també ha actuat a les Nits de Música al call (Museu d’Història dels Jueus de Girona), a la celebració de la jornada europea de cultura jueva a Castelló d’Empúries i a Besalú en el marc de la celebració Besalú Ciutat Jueva, entre d’altres esdeveniments.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: