Granollers ret homenatge a Lluis Companys

homenatge-a-companys-2016
Avui, 15 d’octubre, coincidint amb 76 aniversari de l’afusellament del que fou President de la Generalitat Lluis Companys per la Dictadura franquista l’any 1940, s’ha dut a terme, en els Jardins del Pavelló Municipal d’Esports de Granollers, que porten el seu nom Lluis Companys, un Acte d’Homenatge organitzat per l’Ajuntament de Granollers. Fa 4 anys que, es va inicar aquesta iniciativa a instàncies d’ERC. Ara, seguida per la majoria dels components de l’equip Municipal.
L’acte ha començat amb música, amb Víctor Conesa, alumne de l’Escola Municipal de Música Conservatori Josep M. Ruera, que ens ha delectat amb peces de Bach primer i, finalment ens ha acompanyat amb el Cant dels Segadors.

S’ha llegit un Manifest de repulsa i de record, fent memòria de la trajectòria política-social de Companys, de les circumstàncies que van envoltar la seva mort. Ha quedat palès que Granollers vol rememorar la seva figura.

Joan Villarroya, Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, autor, entre d’altres, de Els Bombardeigs de Barcelona durant la guerra civil (1936-1939), Revolució i Guerra Civil a Badalona, Desterrats: l’exili català de 1939 i coautor de Catalunya sota les bombes, 1936-1939 , ha fet una passejada per la vida de Companys, destacant la seva passió pel país, la seva visió d’una Catalunya somniada que no va poder veure.homenatge-a-companys-2016-1 Fotos: Toni Torrillas
Hem cantat el nostre himne: el Cant dels segadors, i em deixat clavells vermells als peus de l’escultura.
Els que tenim determinada edat ens commou rememorar aquells fets que tan ens van marcar.
Amb la gent que anhelava un futur que somniaven esperançats i, van haver de fugir.
La lluita segueix, els camins no son planers però seguim endavant, esperant donar resposta a aquells que van marcar pautes i obrir llums.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: