Armes nuclears a les Nacions Unides. L’Assemblea General vota sí o no, a un tractat de prohibició

Estem tots amb FundiPau, amb l’esperança de que NU decideixi l’abolició de les armes, TOTES, no només les nuclears
logo-fundipauA finals d’aquesta setmana els governs reunits a Nova York voten sí o no a l’inici de negociacions per un tractat que prohibeixi les armes nuclears. Si la resolució prospera, s’establiran conferències de negociació al març i al juny de l’any que ve.

La Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears, de la qual FundiPau son membres, ha treballat intensament durant els darrers anys perquè això sigui una realitat.

Seguiment de les sessions. Durant el mes d’octubre, el Primer Comitè de l’Assemblea General de les Nacions Unides debat la possibilitat d’elaborar un tractat que prohibeixi les armes nuclears. Les sessions, que van començar el 3 d’octubre i s’acabaran el 2 de novembre, tenen el desarmament nuclear com un dels principals temes de debat.

Austria, el Brasil, Irlanda, Mèxic, Nigèria i Sud-Àfrica han fet circular un esborrany de resolució per tal que el 2017 s’iniciïn negociacions per tenir un “instrument legalment vinculant per prohibir les armes nuclears, que avanci cap a la seva total eliminació”.
Els membres de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN) d’arreu del món estan demanant als respectius governs que votin “SI” a la resolució. La votació es farà, entre el 26 i el 28 d’octubre.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: