Un bombardament mata el ‘pallasso d’Alep’, que alleujava la situació dels nens de la ciutat

Anas al-Basha era director del centre del grup civil Espai d’Esperança, informa vilaweb.cat.

anas-al-bashaAquest ciutadà sirià que treballava de pallasso per alleujar la situació dels nens de la zona de la ciutat siriana d’Alep controlada pels rebels es va morir dimarts, en un bombardament. Anas al-Basha, de 24 anys, era el director del centre del grup civil Espai d’Esperança, i era conegut com ‘el pallasso d’Alep’ per nombrosos mitjans.

Mahmud al-Basha, qui s’ha identificat com a germà d’Anas, ha acusat a través del seu compte en la xarxa social Facebook Rússia i Síria d’estar darrere del bombardament. ‘Anas es va negar a marxar d’Alep i va decidir quedar-s’hi per continuar la seva feina com a voluntari per ajudar els civils i donar regals als nens als carrers’, ha dit.

‘Tot el que volia Anas era donar felicitat als nens d’Alep. Anas no és un terrorista! És un membre actiu de la societat civil que va treballar dies i nits per donar un somriure als nens sirians’, ha afegit. Alhora, ha lamentat que ni ell ni la seva família ‘van poder donar-li el seu últim adéu’ perquè ‘Alep és una ciutat assetjada des de fa 112 dies’.

‘Estic orgullós del meu germà. Adéu, estimat. Espero que descansis en pau, millor que portar bondat en aquest món cruel’, ha reblat Mahmud al-Basha en el seu text.

Alep és el centre d’una ofensiva a gran escala de l’exèrcit sirià i els seus aliats, que pretenen arrabassar als rebels els barris que controlen a l’est de la ciutat. La presa de l’est d’Alep seria la victòria més important per al president, Baixar al-Assad des del començament de l’aixecament el 2011, i restauraria el seu control sobre el conjunt de la ciutat, al marge de la zona que ara dominen les milícies kurdes, que fins a dia d’avui no s’han enfrontat amb l’exèrcit.

El cap de l’Alt Comitè Negociador (ACN) de l’oposició siriana, George Sabra, va destacar dimarts que la caiguda de l’est d’Alep en mans de l’exèrcit sirià no implicaria el final de la lluita contra Al-Assad. ‘Alep és un lloc important per a la revolució, però no és l’últim lloc’, ha indicat, i ha recordat que ‘hi ha molts llocs sota control de l’Exèrcit Lliure Sirià (ELS)’.

Per la seva banda, el secretari general adjunt de l’ONU per a Assumptes Humanitaris, Stephen O’Brien, ‘va pregar’ dimecres al Consell de Seguretat que actuï d’una vegada per totes per aturar els combats i permetre l’accés de l’ajuda humanitària abans que Alep es converteixi en ‘una gran fossa comuna’.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: