SÍRIA. NO A LA GUERRA. STOP WAR

Concentració a la Plaça Catalunya Dilluns 12 desembre 2016, a les 18:30hguerra-siria

Formem part de la multitud avergonyida d’aquesta Europa Fortalesa que s’emmuralla i que vulnera la legislació internacional sobre drets humans.

I és que no estem cegues ni cecs davant el que està succeint i per això ens hem reunit avui simultàniament a les places de diverses ciutats, per unir les nostres veus en un sol crit: NO A LA GUERRA.

En el marc de les revoltes àrabs i de les posteriors contrarevolucions, Síria pateix, des de fa més de 5 anys, una cruel guerra, en la qual ja han mort més de 470.000 persones i que ha causat més de 11 milions de persones desplaçades i refugiades a l’interior del país, als països veïns i milers de morts al mar Mediterrani.

La guerra a Síria ha provocat una de les majors crisis humanitàries, la major després de la II Guerra Mundial, de manera que tant organismes internacionals com ONG’s i persones voluntàries d’arreu han condemnat no només l’escassa implicació d’Europa en les ajudes, sinó també les devolucions a les fronteres terrestres i marítimes, el lent accés a procediments d’asil efectius i les inadequades condicions d’acollida.

Les causes del conflicte són diverses: la repressió de les inicials protestes pacífiques que va desencadenar més tard en enfrontaments armats, la irrupció de grups gihadistes, i la ingerència de potències estrangeres que lluny de dirigir les seves accions cap a la pau, provoquen encara més morts, més destrucció i dificulten encara més la possibilitat d’una sortida democràtica al conflicte, convertint-lo alhora en una nova guerra de poder entre EEUU i Rússia (i els seus respectius aliats) que amenaça la seguritat de tota la humanitat.

Qualsevol solució ha de passar pel respecte dels drets i llibertats dels diversos pobles i habitants de la regió.

Expressem la nostra solidaritat amb el poble de Síria i la voluntat de fer pressió per a que es produeixi una sortida de la guerra a través del diàleg, començant per un alto el foc real i respectat perquè s’aturin les matances provocades massivament per bombardejos aeris sobre ciutats assetjades on malviuen actualment més de 970.000 persones, i perquè s’iniciï el retorn de la població desplaçada i refugiada, i la reconstrucció del país.

Condemnem la dramàtica situació que es viu a dia d’avui a Alep, on només resisteixen uns 200.000 habitants i cap hospital en peu. Exigim la fi immediata dels bombardejos de l’aviació russa, del govern sirià i de qualsevol altre contendent contra la població civil.
No hi pot haver cap raó o justificació per part de cap dels bàndols armats, cap explicació o excusa, per impedir l’arribada d’ajuda, medicines i aliments a la població civil, ni per no posar fi als bombardejos a instal•lacions mèdiques i a altres infraestructures civils.

Denunciem a tots els països implicats en el subministrament d’armes, inclòs l’Estat Espanyol, afavorint que s’allargui el conflicte i el patiment de la població. Les potències que aporten armes són còmplices de la matança.

Per tot l’exposat fins ara, volem manifestar que:

1.-Ens solidaritzem amb les forces democràtiques del conjunt de Síria, atenent a la seva diversitat de pobles i religions.

2- Rebutgem l’ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures xenòfobes al nostre país i a la resta d’Europa.

3- Exigim un canvi fonamental en les polítiques de l’Estat espanyol i de la UE en relació amb les persones refugiades i demanem que es compleixin el dret internacional, els drets humans i les recomanacions de les agències competents de la ONU. Denunciem l’acord de la vergonya entre la UE i Turquia.

4- Considerem que s’han de canviar les polítiques d’asil, d’atenció als refugiats i de rescat marítim. La Unió Europea i els estats han d’establir vies segures i legals als potencials sol•licitants d’asil per tal de garantir el dret a la vida i la dignitat humana en les diferents etapes del seu desplaçament forçat, des del seu país d’origen, els de trànsit i la seva acollida.

5- Instem a l’Europa Fortalesa al fet que en lloc d’enviar vaixells de guerra de l’OTAN a l’Egeu de amb els que no es farà cap rescat marítim, destini recursos de la despesa militar per a polítiques civils d’acollida.

6- Exigim un alto el foc immediat a Síria i l’establiment de corredors humanitaris supervisats per organismes civils internacionals independents per ajudar a les poblacions assetjades. Advoquem pel cessament definitiu del conflicte armat i la denúncia del sistema internacional que l’ha fet possible i encoratjat.

També manifestem el nostre rebuig total a qualsevol conflicte armat, sigui quin sigui el seu origen. Tots els conflictes armats comporten conseqüències terribles per a la població civil. Per aquest motiu no volem oblidar altres guerres com les d’Irak, Iemen, Sudan del Sud, Nigèria, Pakistan i tantes altres oblidades, i als milions de persones innocents que pateixen aquestes barbàries.

Això és només un primer pas en una nova mobilització per la pau. Mirem cap al 15 de febrer, aniversari de les protestes globals contra la guerra que van tenir lloc a 2003.
No ens cansarem de cridar per tots els mitjans al nostre abast:

NO A LA GUERRA!

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: