Medalles de la ciutat de Granollers 2016: Olga Pey i Joan Garriga

Anit, entranyable acte a la Sala Tarafa, amb l’entrega de les Medalles de la ciutat de Granollers 2016 a Olga Pey i Joan Garriga. Alba Barnusell, en nom de l’Ajuntament, va llegir les actes que el Ple de l’Ajuntament va aprovar. Les Medalles han de ser decidides per unanimitat, si un sol membre no hi està d’acord, la proposta no va endavant.

pey-garrigaCosta d’explicar el Currículum de Joan Garriga, és un tot terreny: advocat, Llicenciat en Història Contemporània -en sap un pou-, molt relacionat amb l’ensenyament, en tota mena d’activitats cíviques, compromès des de sempre contra les opressions i a favor de la democràcia i de les persones entre les quals, les represaliades per la dictadura franquista. Formà part activa de l’Assemblea de Catalunya, va ajudar a la constitució del Partit dels Socialistes de Catalunya. Va col.laborar amb Josep Benet en el Centre d’Història Contemporània. Imparteix sovint Cursos a l’àmbit de l’AC de Granollers. Va ser Director del Museu de Granollers, desprès de guanyar la plaça per concurs i consens. Enyora però la docència i, torna a la seva feina com a Catedràtic a l’IES Antoni Cumella. Molt implicat en la recuperació de la memòria històrica de la guerra civil, la dictadura franquista i el Bombardeig a Granollers l’Any 1938. Tal com ell va dir en el seu Parlament per agrair la Medalla, “soc de La Garriga però porto Granollers al cor.”
Olga Pey és una dona activa a nivell cívic-cultural, amb llarga trajectòria en el teatre amateur, cofundadora de diferents grups entre els quals Acte Quatre. Els que la coneixem i admirem sabem de la seva passió pel teatre, la seva actitud de perfecció, la seva seriositat i compromís amb tot allò que fa. Van ressaltar la seva vida familiar dificultosa, pèrdua del primer marit de forma accidental quan les inundacions a Terrassa de l’any 1962. Tenia aleshores una filla molt petita, de setze mesos. Refà però la vida i es casa de nou l’any 1964 i te dues noves filles.
Molt activa amb l’APA de l’Escola Vedruna, en el camp del teatre amateur, fan els Pastorets. Ha actuat com a figurant, ha fet sèries amb TV3, també en pel-lícules. Va muntar un Taller de Teatre per alumnes de la Fundació Montserrat Montero per a nois disminuïts. Amb la Fundació Oncovallès ha dirigit vuit anys el Grup Mandala, del Taller Terapèutic d’Expressió Emocional. Ha format part del grup de persones que fa possible el servei de Bibliosalut, programa que facilita llibres de lectura als malalts. Segueix amb les tasques de Catequista que des de fa més de 40 anys porta a terme a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers.

La Sala, plena a vessar, va aplaudir amb entusiasme les intervencions, primer de Joan Garriga, desprès d’Olga Pey i, per acabar de l’alcalde Josep Mayoral. Tots, entranyables.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: