Casa nostra és Casa vostra. Presentació a Granollers

 

casa-nostraSara i Víctor, en nom de l’organització Casa nostra és Casa vostra han presentat, a Roca Umbert, aquesta moguda a favor dels que, per diferents motius, han hagut d’abandonar país, casa i família per motius de guerra, de fam i persecució i es troben en situació difícil, en camps de Refugiats els que tenen més sort,  sempre però a mercè d’un entorn complicat. Han explicat la situació en què malviuen, la necessitat de mobilitzar la població per tal que els Governs els donin acollida, siguin migrants , desplaçats,  refugiats.

Després de visionar uns vídeos dels camps on sobreviuen en condicions precàries, en els que els refugiats expliquen el seu tràfec, el per què del seus desplaçaments, s’ha obert un interessant diàleg amb els assistents, preocupats pel futur d’aquests germans nostres, però també dels que, es troben ja en el nostre país i no aconsegueixen el dret de ciutadania passats els anys.

S’ha criticat la situació dels Centres d’estrangeria a Barcelona, de com es violen els DH a les fronteres, de la indignitat amb que son tractats. Hem estat d’acord en la necessitat de pressionar els Governs de Catalunya i Espanya, instant los a que no facin com altres països: no voler considerar com a greu, aquesta violació dels drets d’acollida.

Farem pressió al carrer el proper 26 de febrer, per tal que els Governs escoltin la veu del poble. Direm que no acceptem aquesta discriminació envers la migradesa que viuen els nostres germans. Exigirem, amb la nostra presència pacífica al carrer, que se’ls faci una acollida digne, i que no deixarem que  morin de fred, de fam, de malalties en els espais on es troben, lluny de les seves llars.

També  reclamarem per tal que, aquells que ja fa anys que son aquí, i no tenen papers en regla perquè no tenen feina, i no tenen feina perquè els seus papers no son legals, siguin considerats ciutadans del nostre país.

Han recordat que Alemanya ha acollit un milió de Refugiats mentre que Espanya, malgrat els anuncis del Govern, només n’ha acollit 480 dels gairebé 18 mil que s’ha compromès.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: