El Dr Joan Ramon Laporte a TV3

Sempre és interessant i pedagògic escoltar al Dr. Joan Ramon Laporte, amic, metge dedicat a l’estudi dels medicaments:  les seves bondats i les seves perversitats, que hi són. Ho explica de forma planera i entenedora, a l’abast de tothom.

joan-ramon-tv3La lluita radica en el fervor de les Industries farmacèutiques que inciten al consum, sense donar massa explicacions o, a vegades de manera in intel-ligible pels usuaris, desconeixedors de l’argot mèdic.

Segur que els abusos son exagerats, com ho han demostrar les enquestes que, TV3 ha fet al carrer. Esgarrifa escoltar la quantitat de potingues que, de manera confiada prenem, sense tenir en compte els factors de risc que, sovint, depassen els beneficis.

Penso que caldria que, de forma habitual, des de la TV, es donessin explicacions com ha fet avui el Dr Laporte. També caldria que els metges de capçalera tinguessin cura de no abusar  del les receptari. Saben que massa pastilles comporten danys fins i tot letals.

Se que no tenen temps per donar massa explicacions a les consultes ambulatòries però, potser, amb la quantitat d’estudiants del ram mèdic que tenim a les Facultats, podrien establir un sistema de voluntariat en pràctiques que, ajudarien a tothom: metges, malalts i també als aspirants a doctors.

Missió? Explicar  els beneficis però de manera especial els factors de  risc i danys que ens poden ocasionar l’ús abusiu de tota mena de medicaments. Qui més qui menys tots hem patit d’exageració de “pastillam”, en algun moment determinat. Sempre, per falta de paciència.

 

One Response to El Dr Joan Ramon Laporte a TV3

  1. Maria Antònia Arnau dice:

    ja fa temps que va sortir un llibre escrit per ell i que es diu “els medicaments que maten” , la tercera cause de la mort
    i a mi, no va ser per excés, prenia es pastilles de simbastatina que m´havien receptat i em van deixar el fetge molt fotut ! sort que quan vaig deixar de prendre-les el fetge es va recuperar

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: