Plenari de l’Ajuntament de Granollers

Ahir vaig assistir a al Ple de l’Ajuntament de Granollers. Vaig sortir contenta d’haver-hi anat, feia temps no ho feia. Alguns dels temes formaven part del paquet de temes a discutir a la Tertúlia d’avui dimecres, a Radio Granollers.

pleciutat_0Al Ple vaig recordar quan, anys ha, no me’n perdia cap, quan la política era diferent, quan els problemes eren també altres. TOT, era complicat, però els Debats eren molt enriquidors. Ah! I quan s’acabava, TOTS anàvem a la Fonda Europa a prendre un cafè. Ningú creia el què veia. A la Sala de Plens havien discutit aferrissadament, al sortir al carrer, tots eren companys de poble.

Anit vaig descobrir veus que no coneixia, maneres de dir les coses amb seny. També la «mudesa» d’altres. O, per què no, alguna prepotència coneguda i, corroborada. Sap greu quan tothom està disposat a explicar què pensa però col.labora, mentre altri no accepta s’hi nega.

Tot i no tenir mateixa forma de veure alguns problemes, els partits locals son capaços de conciliar, de posar-se d’acord ni que sigui en uns mínims per tirar endavant la vida de la nostra ciutat.

Remodelar el Mercat Municipal entre altres temes, important per aquesta nostra ciutat plena de vida, i que te aquest espai «necessitat» no únicament d’una rentada de cara, sinó que cal endreçar a fons el seu interior i tota la zona que l’envolta. Consti que va ser construït quan Granollers tenia 20 mil habitants. Les necessitats han canviat.

Interessant el Projecte 3er Pla de Drogues del que tots els grups es senten còmplices i agraïts a les persones encarregades de dur-lo a terme. Va explicar la situació la regidora Mª del Mar Sánchez. Els nens i joves, les famílies,  rebran tota mena d’Informació i atenció: com prevenir, com actuar, com intentar canviar hàbits.  Sensibilitzaran sobre la prevenció al consum de Drogues, que tots sabem que maten…

També es va parlar del compromís de la Diputació de Barcelona i de la Diputació de Girona amb coordinació amb la Generalitat de Catalunya, per la defensa  i preservació del Pla del Parc Natural del Montseny, per contrarestar la Sentència del Tribunal Suprem d’anul.lació del Pla Especial que es va aprovar  el desembre del 2008.

Va haver.hi una votació per la Moció d’ERC respecte el Referèndum per la Independència. Si ha de ser vinculant o, l’hem de fer sense permís. Dels 25 vots en va tenir 22, ni Ciutadans ni PP. Terrades del PSC va fer però un aclariment: El nostre partit només l’acceptarà de forma legal.

Interessant la possibilitat de participar des del públic, per clamar a favor d’algun tema social que preocupa, com van fer ahir ICV-UGT per boca d’Araceli Orellana, coincidint amb el Dia de la Dona. Entre altres coses, va llegir:

«Des de la UGT de Catalunya, davant la reivindicació d’un nou 8 de març, volem expressar el nostre compromís amb la lluita i el treball per la igualtat real i efectiva entre dones i homes. Aquest informe pretén visualitzar les situacions de desigualtat estructural que des de fa temps pateixen les dones en el mercat de treball a la comarca del Vallès Oriental. Situacions que ja s’han denunciat moltes vegades des del nostre sindicat i que vénen marcades, entre d’altres, per la bretxa salarial i prestacional entre dones i homes, la desigualtat ocasionada per la segregació del mercat laboral, la precarització dels sectors més feminitzats, la penalització de la maternitat a l’hora d’accedir i mantenir-se en el mercat, la discriminació de les dones en l’accés a la formació contínua i la feminització del treball parcial i les polítiques de permisos, que assumeixen els usos del temps i conciliació de la vida laboral, personal i familiar com una qüestió de dones…»

No cal dir que m’hi sumo, que reivindico aquest Reclam…

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: