Mostres d’ADN per recuperar els nostres desapareguts

Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau al qual pertanyo,  programa actes d’interès general, recentment, amb Roger Heredia, el que està al front d’un Treball de recerca de restes dels damnats per la guerra, per tal d’identificar-los i acabar amb el neguit de les seves famílies que no han pogut fer el dol.

Va dir que els últims anys hi ha hagut un canvi de voluntat política i que s’estan duent a terme troballes de restes que identifiquen o identificaran a través del seu ADN .

Va ressaltar les múltiples fosses comunes sense obrir que hi ha a Catalunya, entre 300-500 conegudes, tot i que  molts cossos, se’ls van endur al Valle de los Caidos.

L’ADN és, doncs, una esperança de trobar-los, saber on son, i poder portar les restes prop de les famílies que els ploren.

La iniciativa de crear un banc d’ADN és seva i de Marc Antoni Malagarriga. Els dos, sense pràcticament cap suport, van aconseguir que la Universitat de Barcelona (UB) comencés a recollir les primeres mostres genètiques.

D’aquí la necessitat de que tots aquells que tinguin algun desaparegut s’integrin al cens, que es pot fer al Valle Hebron al Centre Genètic de Salut que son els que tenen el Banc de dades.

Roger Heredia, que és Mosso d’Esquadra, va dir que ell s’hi va llençar de ple per la seva iaia i una tieta que, abans de morir, voldrien recuperar els cossos dels seus familiars entre els quals, el seu avi.

Va dir que som el segon país del món amb més foses per obrir. El Govern ha posat sempre pals a les rodes. Durant molts anys, eren néts dels dictadors els que manaven.

One Response to Mostres d’ADN per recuperar els nostres desapareguts

  1. Maria Antònia Arnau dice:

    es una vergonya que no s´hagin obert tantes i tantes fosses comunes !!! no s´hauria de demanar permís, per la memòria dels morts !!!!

    Me gusta

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: