Granollers presenta el Pla d’Actuació Municipal -PAM-

L’equip Municipal va presentar  els eixos de treball previstos per a convertir Granollers en una ciutat: Sense desigualtats, moderna, activa, renovadora, oberta al món de la qual ningú hagi de marxar per complir seus somnis. Es van repartir els diferents temes: Alba Barnusell, Albert Camps, Andrea Canelo, Francesc Arolas,  Mónica Oliveras.Tenim molts emprenedors joves amb projectes innovadors, artistes vinculats a Roca Umbert, antigament Fàbrica tèxtil, ara Fàbrica de Cultura. En aquests moments amb 6 Companyies Residents, amb Música estable, amb gent formada a Granollers. Van parlar del Centre de l’Audiovisual, del Conveni signat amb Joan Fontcuberta el gran artista de la fotografia. També del Festival de Cinema i Fotografia.  Roca Umbert obre a la ciutat la creació, l’art, l’audiovisual, sempre al costat de la gent. També es farà el Consell de Ciutat. Proposen un nou model de participació ciutadana. Una campanya de Civisme. El Consell Director del Pla Estratègic, reflexiona respecte una millora integral, fomentant l’economia innovadora. Tot amb total transparència i comunicació a través de l’administració electrònica, 24 hores, tots els dies de l’any. Volen ser un Ajuntament amb sostre i parets de vidre, amb transparència total, amb dades obertes a l’abast de tothom. Tenen el compromís d’un Codi ètic per a tots. Granollers vol ser una ciutat oberta al món. També volen Re imaginar l’espai públic: Una peça de Manel Batlle es col-locarà a Can Trullàs. Obres de Jordi Benito a diferents espais públics .

Granollers son les persones en una ciutat amable, accessible, amb espais naturals, entorn fluvial, zona agrària de Palou. El repte actual és l’ambiental, la millora de la qualitat de l’aire. Si primer vam fer la recuperació dels rius, ara treballarem per aconseguir un aire net. Tots hi hem de col-laborar, la Suma és clau. Han fet una Taula de Municipis actualment 17, amb un Pla d’actuació, un Protocol de Mesures. Cal tenir en compte les àrees urbanes de Les Franqueses i La Roca, amb un estudi científic i, Estacions de control. Reducció de la velocitat dels cotxes des de La Llagosta fins a Sant Celoni. Construirem una Xarxa de Biomassa per a fer el transit a les noves energies, netes, renovables: plaques solars fotovoltaiques. Renovaran la flota Municipal, ara 6 cotxes elèctrics híbrids, 3 autobusos híbrids, 1 de Recollida de brossa. Impulsaran els vehicles elèctrics a la ciutat que volen amb menys cotxes,  ús de les bicicletes amb senyalitzacions pertinents des de Can Mònic fins a Can Bassa.

Granollers, ciutat educadora és una manera de desenvolupar polítiques públiques per formar persones lliures que puguin construir una millor ciutat. Defensen un model de voluntariat educatiu. Van parlar del Pla públic de lloguer, de l’adquisició d’habitatges del lloguer social. De línies d’ajut  als joves i als més vulnerables. De les sancions que han posat als Bancs -40 mil euros- per tenir pisos buits. De les subvencions obertes per la millora d’habitatges. Nou planejament urbanístic de cara els ciutadans: vianants i bicis. Renovaran la Plaça Barangè i la Plaça Pau Casals.

L’alcalde Josep Mayoral va cloure l’encontre dient que Governar és transparència  que el què han explicat és només un tastet  del que faran aquesta legislatura: Inici de les obres de Policlínica, projecte aprovat per la Generalitat i l’Ajuntament: Servei d’Urgències gestionat per l’Hospital de Granollers: 6 quiròfans sense ingrés. Ampliació de l’atenció a malalts mentals ara tenen 30 llits que ampliaran a altres 18. Ampliació de la UCI.

Cal més transport públic i millora dels trens de Rodalies. Remodelar l’Estació del Nord. Modernitzar l’Estació de França. Que l’Estació de Mercaderies passi per fora de Granollers.

Proposen un canvi d’estructura ferroviària entre Vallesos: Barbarà-Sabadell-Mollet-Granollers. Resoldre la xarxa viària de carreteres per descongestionar els actuals col-lapses circulatoris. Mayoral va dir que Granollers te diferents potencials: Ciutat de Comerç, Ciutat de l’Esport de manera especial pel que fa al Handbol. Va posar èmfasis en que els propers 23-24 de març Granollers acollirà la Reunió mundial de Ciutats Educadores que treballaran dos dies per compartir experiències i construir plegats el futur. Proposen un Fòrum per la nova Governança, amb  gent arribada de diferents països del món amb el compromís cívic-ètic de tots: treballant per la Dignitat, davant del silenci vergonyant d’Europa

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: