Les armes no eduquen, MATEN…

Sempre, des que el món és món, els senyors de la guerra han volgut dominar-lo per la força.  També, des de sempre, la Pau i la Convivència han estat llei de Vida. Poc a poc s’han anat aconseguint espais però avui, S XXI, diuen que amb Democràcia, el poder de la força ens vols novament reduir. No se’n sortiran. Com deia Túpac Katari que va mantenir en “jaque” a les autoritats espanyoles en una lluita a mort a Bolivia “Yo moriré pero volveré y seré millones!” . Aquest és el nostre lema, de tots els que lluitem per la Pau i la Dignitat.

Aquesta setmana Roda de premsa amb els responsables de la campanya “Desmilitaritzem l’educació” van qualificar de “provocació” que l’Exèrcit espanyol tripliqui la seva presència en el Saló de l’Ensenyament, que es durà a terme en el recinte de la Fira de Barcelona del 22 al 26 de març. L’exèrcit no solament hi serà sinó que, ho farà en un espai multiplicat per tres, respecte anteriors edicions.

Arcadi Oliveres va reclamar “dir no a l’exèrcit, a la violència i a tot el que fa mal”, després de donar dades terrorífiques sobre la despesa militar a Espanya: 52 milions d’euros al dia per preparar guerres contra enemics inexistents.

Van recordar que una Moció al Parlament, votada per majoria a la que també s’hi va sumar l’Ajuntament de Barcelona, instava al Govern de la Generalitat d’evitar la presència i la acció militarista a qualsevol centre educatiu.

Jordi Muñoz, President de l’entitat, va instar als organitzadors La Fira de Barcelona, en la persona de Josep Lluis Bonet, de no permetre la presència militar. N’ha fet cas omís.

Per què no s’han executat els acords polítics? Com sempre el poder empresarial està per damunt del civil. Els polítics no han fet la seva feina d’insistir per fer valdre la resolució del Parlament i de l’Ajuntament de Barcelona.

Jordi Muñoz denuncia i diu que és una provocació, però també una debilitat institucional, que les nostres Institucions no hagin fet front comú per frenar l’embat de l’exèrcit i de Fira de Barcelona.

Marina Pérez –a la mesa-, va dir que la campanya Desmilitaritzem l’Educació tindrà presència en el Saló de l’Ensenyament, per protestar contra la presència de l’Exèrcit,

Tots estem d’acord: No acceptem que els senyors de la guerra puguin inocular el seu esperit bel-lic als nostres joves.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: