Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores

Interessant encontre a Granollers de persones procedents de 60 ciutats de 15 països, que, durant dos dies discutiran, a Granollers, en l’Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Han programat activitats obertes a la ciutadania, que, avui, ens han permès escoltar a Josep Mayoral alcalde de Granollers i a Emilia Sáiz, secretària general adjunta de CGLU -Ciutats i Governs Locals Units- , en un interesant Diàleg menat per Jordi Collet, Professor de Sociologia de l’Educació de la Universitat de Vic que ha engegat l’encontre dient que hem d’afirmar, amb contundència:  que tots tenim Dret a la Ciutat i a l’Educació. Que hi ha preguntes clau: quina ciutat i quina Educació volem, en un món en el que tristament, no existeix educació per a tots. Tenia de participar en el Diàleg l’alcaldessa de Madrid Manuela Carmena que, no ha pogut ser-hi present però ha enviat un Vídeo de salutació i unes qüestions pel Diàleg.

Han estan d’acord en afirmar que, l’Educació,  ha de ser justa, sense barreres. Que els educadors han de reconèixer des del saber de totes les persones, en tant que persones, no només en tant que usuaris. Han insistit amb la necessitat del dret a canviar, a somniar. Que educar no pot ser una gestió amb llums de mira curtes sinó llargues, compartint-produint. Reconeixent que, a cada territori hi ha persones diverses. Que el conflicte urbà educatiu ha de ser sempre positiu, per tal que l’educació sigui crítica,  no masculinitzada

Les qüestions? Quina ciutat per l’educació volem? Quina Educació per la ciutat aspirem a tenir?

Emilia Sáez i Josep Mayoral han insistit en la necessitat d’eliminar tots els riscs que la segresten. Que cal posar els ciutadans en el centre de la ciutat per poder construir la convivència, Dret permanent. Mayoral ha senyalat que cal Inventar, construir lo no inventat. Sáiz ha deixat clar que, per salvar la Democràcia, fa falta la fortalesa del món local, que eviti repetir els errors dels Estats.

Han tingut un gran record per la bona feina feta per Pasqual Maragall i Marta Mata, persones que van obrir portes i finestres amb ciutadans participatius.

Som ciutats educadores perquè ens empenyem a ser-ho. Educar és aconseguir fer persones responsables. Cada ciutat és diferent per tant, no hi ha fórmules. Han deixat clar que, l’equivocació “no forma part de la nostra Educació.”

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: