“Dinar d’aprofitats” a la Porxada. Granollers

Avui dissabte 8 d’abril, he participat en la preparació del “Dinar d’aprofitats” organitzat per diferents Entitats. La cap visible era l’Ada Parellada, filla de la Fonda Europa ara, responsable de tres Restaurants a Barcelona: Semproniana, Petra i Pla dels Àngels. S’ha dut a terme gràcies a la col-laboració de moltes Entitats.

La pretensió: explicar a tothom, que el menjar no es llença, que es recupera, que es pot reconvertir, donar li altra imatge i, per què no, amb altre sabor. La Porxada  s’ha convertit doncs en un gran Restaurant, amb Tallers per abastir-lo.

Em vaig apuntar de voluntària i m’ha tocat el primer torn, des de les 8’30 h fins a les 13h, just abans de dinar. Ha sigut agradable compartir feina i escoltar a professionals del mon dels fogons que han estat al davant de les responsabilitats.

El nostre grup hem rentat, d’entrada, moltes cols. Tot seguit les hem tallat laminades. També col i flors, xampinyons, carxofes, menta, espinacs, bledes, carbasses que, un cop  a punt -estem parlant d’un àpat per 350 persones- , hem fet coure en grans peroles, sense deixar de remenar, en uns fogons de gas. Tot, de campanya.

Està aviat dit, però ha costat hores preparar-ho. Després ho hem anat col-locant sobre fulles de col que servien de plats, per tal que tothom tingués opció a menjar -ne. Jo me n’he anat a la una, abans de començar a servir el dinar. He fet la feina que em pertocava. Notable experiència i moltes coneixences.

Altre equip feia “Migas”.  Altre, preparava fruites que, tallades i bullides amb espècies es convertien  en compota. Amb altra companya hem tallat uns puddings dolços, de postres, enormes, que havia preparat l’Ada Parellada al seu Restaurant a Barcelona.

Granollers és diferent!!!

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: