Concierto Misa de Réquiem de Wolfgang Amadeus Mozart

A la Parròquia de Sant Genis , organitzat pels Amics de la Música de l’Ametlla del Vallès, aquest vespre de Dijous Sant hem escoltat El Rèquiem de Mozart amb Piano a quatre mans, amb Carles Lama i Sofia Cabruja. Ha fet la presentació del Concert altre gran músic Claudi Arimany -flauta-, que serà qui protagontzarà el proper concert el mes de maig.

Arinamy  ha explicat que son moltes les versions que s’han fet d’aquesta Missa, per a diferents formacions.  Va ser Carl Czerny 1791-1857, erudit del piano que va voler plasmar aquesta obra per aquest tipus de formació: per la dimensió intima, simfònica, que ofereixen dos pianistes sobre un mateix teclat.

Cal reconèixer que la versió per piano a quatre mans, li dona un caràcter orquestral  i possibilita molts i diferents matisos i “colors” com diuen els crítics. Una sonoritat especial.

Bona actuació i saber estar dels intèrprets, immersos en la música, ben sincronitzats, distesos. Es nota que sovint toquen plegats. Saben com moure’s i actuar per  transmetre la seva passió, en el cas d’avui, per Mozart, realitat que hem descobert.

Digna manera d’acabar la Jornada de dijous Sant.

 

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: