Concierto Misa de Réquiem de Wolfgang Amadeus Mozart

A la Parròquia de Sant Genis , organitzat pels Amics de la Música de l’Ametlla del Vallès, aquest vespre de Dijous Sant hem escoltat El Rèquiem de Mozart amb Piano a quatre mans, amb Carles Lama i Sofia Cabruja. Ha fet la presentació del Concert altre gran músic Claudi Arimany -flauta-, que serà qui protagontzarà el proper concert el mes de maig.

Arinamy  ha explicat que son moltes les versions que s’han fet d’aquesta Missa, per a diferents formacions.  Va ser Carl Czerny 1791-1857, erudit del piano que va voler plasmar aquesta obra per aquest tipus de formació: per la dimensió intima, simfònica, que ofereixen dos pianistes sobre un mateix teclat.

Cal reconèixer que la versió per piano a quatre mans, li dona un caràcter orquestral  i possibilita molts i diferents matisos i “colors” com diuen els crítics. Una sonoritat especial.

Bona actuació i saber estar dels intèrprets, immersos en la música, ben sincronitzats, distesos. Es nota que sovint toquen plegats. Saben com moure’s i actuar per  transmetre la seva passió, en el cas d’avui, per Mozart, realitat que hem descobert.

Digna manera d’acabar la Jornada de dijous Sant.

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: