Declaració del Parlament de Catalunya d’homenatge als refugiats asturians de la Guerra Civil i al Centro Asturiano de Cataluña

Llegida en el Ple del Parlament el dia 25 de juliol 2017

A final d’agost del 1937 començà l’arribada a Catalunya dels primers contingents de refugiats de guerra asturians, organitzada pel Consejo Soberano de Asturias. A Catalunya va ésser el Centro Asturiano, entitat fundada el 1930, l’entitat encarregada d’atendre les més de seixanta mil persones que hi van trobar refugi mentre va durar la guerra, sota la direcció del seu principal responsable, José Barreiro. En la seva tasca va tenir la col·laboració de les institucions republicanes i de les organitzacions polítiques i sindicals presents a Catalunya.

Avui, quan es compleixen vuitanta anys d’aquell esdeveniment, el Parlament de Catalunya vol retre homenatge a la memòria de les persones que van cercar i trobar refugi a Catalunya, al Centro Asturiano de Cataluña i a les institucions i entitats catalanes que, des del principi del conflicte, van atendre els milers de persones acollides a Catalunya.

El Parlament de Catalunya els ret aquest merescut homenatge i convida la ciutadania a conservar la memòria d’aquells esdeveniments i de la voluntat d’acollida de la societat catalana, que avui persisteix davant dels milions de persones que cerquen refugi fugint de la violència desfermada en llurs països d’origen.

Palau del Parlament, 25 de juliol de 2017

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: