Barcelona vol llibertat i diversitat. L’Aurora


Dijous negre a les Rambles barcelonines i a Cambrils.

El dol per Barcelona i Cambrils ha situat els valors de la convivència, el respecte i la diversitat, com la resposta ciutadana d’un poble que vol viure en pau i llibertat.

El dissabte 26 farem un clam unànime a la manifestació “No tinc por” a Barcelona, Jardinets de Gràcia.

La ciutat de la pau i capital de Catalunya, va esclatar en un aplaudiment i clam general de “No tenim por”, on el sentiment popular encaminava de forma enèrgica i saludable a iniciar un dol allunyat del militarisme repressiu, destructiu de drets i llibertats fonamentals.

El dijous 17 d’agost és un dia negre i trist. El terror encegat i indiscriminat ha segat la vida de ciutadania innocent i indefensa, a les cosmopolites Rambles barcelonines i a Cambrils.

15 morts y 130 persones ferides, un apunyalat de Vilafranca i una dona a Cambrils, 3 terroristes morts a Alcanar al manipular explosius, altres 4 pels los Mossos d’Esquadra a Cambrils, un cinquè a Subirats i 4 persones detingudes.

13 anys després de l’11-M d’Atocha a Madrid, el dolor i l’horror, la ràbia i l’estupor, ens han de nou agermanat en una commoció generalitzada.

Tenim molt present que el terror sofert a Cataluña no es quelcom inusual, excepcional o aïllat. Aquest tipus de terrorisme es cobra víctimes per majoria a Orient. Durant l’agost ha ensangonat Somàlia, Kènia, Iraq, Nigèria, Afganistan, Filipines, Síria, Camerun, Iemen, Burkina Fasso, Mali i Pakistan. Malgrat tingui superior repercussió quan es produeix a les ciutats i capitals de l’Occident militarista.

Rebutgem el terror i les morts i ferides perpetrades per l’ISIS a Barcelona i Cambrils. Ho sentim de tot cor. Ens solidaritzem i transmetem tot l’afecte als familiars i amistats de les víctimes assassinades i ferides. Ens unim al crit de Barcelona t’estimem, Tots i Totes som Barcelona, amunt!

Barcelona i Catalunya volen seguir sent ciutat de pau i acollida de persones refugiades i migrants, terra de convivència i interculturalitat. Denunciem i repudiem les conseqüències nefastes del terrorisme del fonamentalisme religiós, com denunciem els poderosos i els estats que fomenten el terror per l’espoli, mentre afebleixen i divideixen els pobles.

El sentiment i la mobilització cívica pacifista catalana ha aflorat decantant-se per un esperit de convivència, respecte i diversitat. Des del primer moment el cos social del municipalisme del canvi, del republicanisme, del dret a decidir i de la independència, ha situat com a cabdals i senyers els valors de la llibertat, la solidaritat i la unitat popular, en tant que el millor antídot a la barbàrie indiscriminada del terrorisme autodenominat gihadista.

La islamofòbia, l’acció xenòfoba i racista, com la limitació de llibertats i drets fonamentals en nom de la seguretat ciutadana, no són cap solució fiable que eviti l’actuació terrorista. La ruptura de la convivència amb l’enfrontament entre habitants autòctons i immigració són contraproduents, doncs agreugen les desigualtats i la divisió.

Denunciem la hipocresia dels caps de les grans multinacionals, els líders i govern de l’Estat espanyol, els europeus i estatunidenc, que fomenten les guerres com les d’Orient pròxim.

Denunciem el militarisme estatal d’Occident que arma i fa un lucratiu negoci amb les armes i els exèrcits. Les guerres de rapinya per les matèries primeres i la colonització econòmica estenen la desolació i l’odi.

Denunciem la infame política que tracta la immigració com si no fossin persones germanes nostres. Les grans empreses i Estats occidentals, imposen el seu imperi tractant a les persones pitjor que els animals. Amos de l’economia i del món permeten un calvari ignominiós i la mort a les pasteres que solquen la Mediterrània, també als camps de refugiats com si fossin gent apestatada, sense cap mostra de pietat per les criatures, dones embarassades i persones grans.

Els aplaudiments i el minut de silenci del Rei i del president del govern estatal a la Plaça de Catalunya és un exercici d’hipocresia política i ètica. Felip VI i Rajoy es diuen amics, i fan negoci d’armes i altres, amb els Estats que financen el terrorisme que ens ha posat de dol i sofrim profundament.

El dissabte a la manifestació cal lluitar per l’alternativa a una enganyosa seguretat ciutadana repressiva i limitativa dels drets fonamentals i humans. Es tracta de la política d’unitat entorn l’Audiència Nacional. És l’exigència de l’Alerta 5 que proposava Rajoy, per instal·lar l’exèrcit als carrers de Barcelona i pobles de Catalunya.

L’Estat liderat pel PP ha fracassat en imposar les polítiques repressives de limitar les llibertats, però hem d’estar amatents perquè ho seguiran intentant.

El que cal és el que ha establert l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat al prioritzar la llibertat i la convivència entre comunitats i persones. La ciutadania i les entitats populars són vitals per construir la convivència lliure i respectuosa. La força de la unitat popular és la que permet frustrar l’odi i la divisió i confrontació que promou la repressió que acarona el govern estatal.

Qui va mentir l’11-M 2004 sobre Atocha de Madrid, orquestra enguany una campanya enverinada contra la informació transparent sobre les Rambles de Barcelona i Cambrils, amb l’excusa malèvola de que es feia en català. L’estat fomenta l’ús demagògic interessat als seus fins de les víctimes i la commoció catalana.

Qui ha ocultat informació cabdal sobre els perills d’atemptat, o sobre les connexions de l’Iman de Ripoll, qui ha impedit la renovació i ampliació del personal de Mossos, es regira de forma ferotge i rastrera contra la resposta ciutadana, la de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i també els Mossos.

La caverna estatal assenyala com culpables al municipalisme del canvi i a l’alcaldessa Ada Colau. Pretén incrustar a l’imaginari popular que es l’anhel del catalanisme popular a la república i la independència, amb la preparació del referèndum per l’1 d’octubre, qui ha estat el brou de desatendre la seguretat col·lectiva de la ciutadania. En fi, pels governants estatals, i els seus pregoners mediàtics, parlar la llengua catalana i voler unes llibertats plenes republicanes, exercir el dret a decidir, seria el factor que explicaria el terror a Barcelona.

Rebutgem aquesta rastrera utilització del dolor col·lectiu. No se’n sortiran. No pasaran amb aquesta maldestre tergiversació contra Catalunya.

Llibertats de la ciutadania, llibertat en la unitat d’un poble molt divers, llibertat catalana per decidir el seu destí.

Alcem les veus de rebuig, solidaritat i afecte. Defensem la llibertat i la convivència.

Manifestació No tinc Por!

El dissabte 26 tothom a la manifestació: 18 h, Jardinets de Gràcia, Passeig de Gràcia cruïlla amb Diagonal.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: