Marxa amb Torxes

Interessant preàmbul a l’11 de setembre, amb aquesta espectacular Marxa amb Torxes que, organitzada per Vibrant, ha aplegat molts ciutadans jo diria que amb esperit de festa, preparant la diada de demà, prèvia al Referèndum.

El primer nucli hem sortirt de la Plaça Valentí Almirall de Barcelona, però se n’hi han afegit altres al llarg del recorregut, per anar a raure al Fossar de les Moreres i retre Homenatge, on hi ha el Memorial de guerra,  als morts en el Setge de Barcelona 1713/1714 en el marc de la Guerra de Successió Espanyola. Va ser fosa comuna on van enterrar molts defensors de la ciutat. Era un dels dos històrics cementiris adjacents a la basílica de Santa Maria del Mar.

Emotiva tarda compartida amb gent arribada d’arreu, nombrosos amics de Flandes amb les seves banderes i clams, els seus joves timbalers però també del nostre país entre els quals valencians, com el Ferran i la Andone.

El motiu?

Reclamar el dret a votar i la Independència. Frases que han saltat a la palestra mentre caminàvem, “Volem Votar”, “Independència”, o “Sense València no hi ha Independència” con esgrimien Eduard i Andone amb la dolçaina i el tabal, instruments amb els quals ens han acompanyat. Gràcies des d’aquestes ratlles.

Hem cantat, hem caminat, hem compartit temps i esperances. Hem enraonat i també escoltat missatges de coratge davant dels dies que s’apropen.

Estem d’acord en que el futur serà nostre, dels que clamem i desitgem poder votar, per a decidir quina mena de país volem.

En el Fossar s’han disparat salves d’honor als que allà reposen,  ha fet una Salutació i crida Jordi Sánchez, president de l’ANC , en representació del col·lectiu coordinador de la Marxa de Torxes. Hem escoltat l’Himne de Flandes i Els Segadors.

Bon preludi de la Diada de demà, la nostra Festa Nacional enguany fortament reivindicativa.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: