Ahir, 17 de setembre, l.Agnès Vendrell hauria complert 100 anys

L’Agnès era una dona extra com poques n’hi ha. Universitària en aquells temps difícils per moltes raons, entre les quals, pel fet de ser dóna.  Va optar per la Química. Va compartir- impartir el seu saber amb els joves, i, amb tot aquell que necessitava el seu consell.

Amb el seu estimat espòs l’Antoni Cumella, el gran artista de la ceràmica formaven un “tot”. Sumaven un munt de ciència-saber-amor-companyonia que, als que teníem la sort d’estar molt prop seu, se’ns va encomanar. Vam cobrir moltes “batalles” plegats, quan res era fàcil, enmig d’una forta Dictadura.

L’Agnès va tenir una vida plena, de família-amics-art-viatges.

Els darrers anys sentia passió pels seus néts que no l’abandonaven, i no cal dir pels seus fills Mireia-Josep Mª, Toni- Concepció, sempre molt a prop.

Per dos mesos no va arribar als 100 anys. Justament la família preparava Invitacions per acompanyar-la en el seu 100 aniversari quan, el 10 de juliol, li va arribar la mort.  Li feia il.lusió festejar la efemèride amb família i amics.

La recordarem sempre amb molt afecte i admiració. Parlar amb ella, era un recorregut per la vida i la història del nostre país, però també del món. Tenia una conversa amena, profunda.  Sabia de tot, era amiga de tothom.

Era una persona encuriosida per tot el què havia succeït des de l’any 1917 al 2017,  llarg periple de temps, molt canviant: carregat de guerres i malvestats però també d’èxits i amistats acompanyada en tot moment pel que fa als més propers els fills i, el Quim i la Montserrat, els germans de l’Antoni.

Felicitats allà on et trobis, rera cent anys de vida apassionada. Consti que ja et trobem a faltar…

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: