Esmorzars de forquilla amb Joan Garriga i Clariana. Fonda Europa

Ahir dimecres 22 de novembre, convidats pel grup Clariana -SalutBenestarSaviesa- amb el que la Teresa Batlles belluga molta cultura i coneixements, el Joan Garriga advocat-historiador i jo, hem anat a parlar de temps passats, d’un país que maldava per aixecar el cap, sotmès a la guerra incivil que tants danys i morts va causar.

Ho hem fet a partir del meu llibre Records I 1937/1944, la meva infantesa al Pont de Vilomara poble on vaig néixer, a l’Hostal del poble, on vaig viure els primers set anys de vida amb la meva família. Per què fins els set anys? Perquè el mes de setembre de 1944 em van portar a Granollers a casa d’uns oncles, on la meva vida va fer un gran gir. Si al poble era una nena feliç, malgrat la migradesa del moments la vida dels infants seguia el seu camí. L’escola, els jocs, els berenars a la font, la pesca al riu Llobregat. A Granollers tot va ser diferent, em va costar adaptar-me a la nova vida.

Al voltant d’una gran taula a la Fonda Europa, on solen fer aquestes trobades, hem parlat d’aquells anys, de les vicissituds viscudes per una nena que, de sobte, surt d’un petit llogarret i arriba a una ciutat on tot és diferent:  la gent, els infants, la família, l’escola.

El Joan Garriga ens ha fet forta dissertació sobre aquells temps, quan la guerra i la misèria era el pa de cada dia, vicissituds de la nostra ciutat i la seva gent. El Bombardeig, la postguerra però va fer també un repàs de coses avui inusuals que van formar part de les nostres vides i van causar impacte amb els assistents. Tant, que alguns han decidit recollir totes aquelles andròmines per a molts desconegudes i obrir un espai on es pugui guardar i ser admirades pel gran valor que tenien en temps passats.

Gràcies a tots el amics que ens vàreu acompanyar. La Tertúlia va durar unes quatre hores i vam decidir reveure’ns en una propera sessió. Tots vam aprendre coses que no sabíem i van fer noves amistats.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: