Orquestra de Cambra Granollers: Cum laude!

Meravellós Concert el que ens va oferir l’ Orquestra de Cambra de Granollers, la que alguns hem acompanyat des del seu naixement de la ma de Carles Riera, el nostre malaguanyat amic que se’n va anar massa aviat i ens va deixar orfes de la seva saviesa i generositat.

Orquestra de la que molts, entre els que em sumo, sentim pròpia, no en va hem estat prop seu en tot moment des de la seva creació fa més de 25 anys, sempre que ens ho han demanat. Els hem vist-sentit créixer, els veiem il.lusionats i feliços mentre actuen, gens rígids com son la majoria de músics d’arreu, massa pendents dels seus instruments.

No és així amb els nostres, que senten i mostren la seva satisfacció mentre actuen, somriuen, es belluguen acompanyant el ritme, feliços de fer-nos feliços amb allò que saben fer molt be: TOCAR, cadascú el seu instrument. Gràcies.

Important l’obra que ens van oferir, gens fàcil, però van satisfer les nostres expectatives. Jo diria que han crescut, dominen la seva feina-dèria: tocar per a ser feliços i fer nos feliços a nosaltres, els espectadors.

La Sonata a Kreutzer obra mestra de Bethoven  ens va deixar muts, ulls tancats per tal de fer-la ben nostra. Igual ens vam sentir amb la de Janácek. Extraordinaris tots els instrumentistes, del primer al darrer. El virtuosisme s’ha encomanat, a manera de virus a partir del “mal” del seu Director. Gran, entre els grans.

Ah! esperem no es recuperin del seu virus de virtuosisme. Que no admetin cap antídot.

Els fantasmes de Tolstoi ens van acorralar, vam romandre quiets, arraulits als nostres llocs, imaginant què deurien sentir els seus autors si nosaltres, orfes de saviesa musical, ho vam gaudir en grau suprem

Només un però…. M’hi sobren els textos llegits… Distreuen, fan perdre la serenor, trenquen la màgia de la música, al menys a mi.

 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: