Premi de les lletres Catalanes Vallès Oriental. Òmniun Cultural

 

Unes 200 persones van assistir a l’entrega del Premi de la Lletres catalanes del Vallès Oriental el 24 de novembre, a la Sala Tarafa de Granollers. Enguany  l’acte va estar  marcat per les demandes de llibertat dels presos polítics.

La sala, plena de gom a gom va seguir la vetllada, aquella que anys ha, van iniciar Ramón Casanovas i Jaume Camp, companys de fatigues de totes les activitats que feien referència a la Llengua i a la Cultura, quan tot era prohibit. Bells records que mai oblidarem els que vam tenir la sort de compartir-los. Gràcies Ramón, gràcies Jaume, segur que ens seguiu amatents.

La Sala Tarafa feia goig, plena a vessar per conèixer els guanyadors dels premis que cada any Òmnium Vallès Oriental lliura en aquestes dates.

El President d’Òmnium Sergi Bolea va donar la benvinguda als assistents i l’acte va comptar amb l’humor d’Albà com a fil conductor.

5è Premi de periodisme Eugeni Xammar: Ara Granollers  28è Premi de poesia Estabanell Energia: Salvador Riera Solsona per La romança 3.0 del drac negre

28è Premi de novel·la Josep Saperas: Jordi Ortiz i Casas per Un cas de consciència

7è Premi a l’acció cívica en favor de la llengua catalana Ramon Casanovas: Casal del Mestre de Granollers i Vallès Oriental

17è Premi de sociolingüística Jaume Camp: Avel·lí Flors-Mas per “Usos lingüístics i identitats socials entre adolescents catalans i valencians

La defensa de l’escoles i les institucions catalanes també va ser molt present en l’acte, en els discursos dels premiats en el premi Ramon Casanovas i Jaume Camp.

Es també va retre homenatge a Camp i Casanovas, coincidint amb el centenari del seu naixement, i es va lliurar un obsequi a les famílies.
També es va fer un reconeixement als infants finalistes del premi Sambori Òmnium del Vallès Oriental.
Joan Vallvé, vicepresident tercer d’Òmnium, i Pep Fort, coordinador de l’ANC al Vallès Oriental, van comentar la situació convulsa actual i van recolzar el clam per l’alliberament dels presos polític. L’acte es va cloure amb  El cant dels segadors.

Foto de família de la junta d’Òmnium Vallès Oriental i els premiats de la nit (Mar Martín).

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: