Alvaro Dante Fachin: »Catalunya és el que vam veure 1-O o el 3-O no només Junts pel Sí o la CUP»

L’exsecretari general de Podem Catalunya creu que l’independentisme és l’única opció per trencat el candenat del 78. Jordi Pilar. Foto Adrià Costa

La gent em diu que ara m’he fet de la CUP o de JxSí. I no, estic mirant el carrer i al carrer hi ha el que hi ha», ha explicat l’exsecretari general de Podem a Catalunya Albano Dante Fachin en una entrevista a Revista Mirall. «Ara em puc permetre dir el que cregui sense pertànyer a cap partit, penso que l’1-O li va canviar la percepció. Catalunya és el que vam veure 1-O o el 3-O no només Junts pel Sí o la CUP».

L’exlíder de Podem, Albano Dante Fachin, intervé a l’acte de la CUP a Girona, davant la mirada de l’exdiputat David Fernàndez

Fachin ha lamentat però que s’hagi dividit Catalunya: «tant l’independentisme de partit com el que ara és el bloc del 155, han dividit absolutament a la gent de Catalunya entre independentistes i no independentistes». Tot i això, l’exsecretari ha volgut deixar clar que «després de l’1-O, aquesta segmentació d’independentistes i no independentistes perd absolutament la seva raó de ser.

L’exsecretari general de Podem ha assegurat que «continua negant la separació entre els independentistes i no independentistes» però ha constatat que «independentisme és la força més clara i més potent que existeix per trencar amb aquest cadenat del 78».

Crítica als Comuns

Per a Fachin, «la cúpula dels comuns ha assumit el ‘coscubielisme’ pur i dur» i ha afegit que «recordo al Parlament quan Coscubiela feia segons què i els líders dels Comuns es posaven les mans al cap com dient ‘este nos la esta liando’. I al cap del temps s’ha assumit aquell discurs». L’exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot ha exposat que «potser estan fent un Catalunya Sí Que Es Pot II perquè hi ha el mateix discurs». «La cúpula d’ICV ha pres el control de moltes coses». Ho deciden quatre.

«El que diu en Xavier Domènech o en Jaume Barberà que s’ha de defensar la Constitució, això, no es discuteix enlloc». «Hem fet molta burla de les assemblees de la CUP però els Comuns no empataran mai una assemblea perquè el que diuen, no es decideix en els òrgans. Ho decideixen quatre».

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: