LA IDEA D’EUROPA. de George Steiner

Meravellosa vetllada ahir diumenge al teatre de l’Ametlla del Vallès que va inaugurar l’any amb una excel.lent obra “La Idea d’Europa, de George Steiner,  interpretada per Oscar Intente, acompanyat pel músic Francesc Martínez i el seu acordió. Obra excelsa d’Steiner, que es va avançar en el temps explicant, de forma didàctica, què significa aquesta paraula i què comporta per a tots els que la conformem. Jo diria més aviat el què podria i hauria de ser i no és. Excelsa interpretació d’Oscar Intente que explica de forma fidedigna les nostres arrels i conviccions, molts per què, que tenim encara com incògnites. Com Europa hauria de ser pàtria de tots, acollidora i generosa. La bellesa del seus camins, la frondositat dels boscos. L’acollida de la seva gent. La importancia dels cafés on les tertúlies afavoreixen la cultura, la vida, la companyonia.

Recomano a qui no l’hagi vista ni llegida, comenci per conèixer l’obra:  que compri el llibret d’aquell Discurs que Steiner va fer i, que l’ Oscar Intente exposa de forma magistral. S`hi sent plenament identificat. Tant, que “broda” el text, el pensa, el te assumit com a propi. Es diria que és ell mateix qui l’ha escrit, tant be l’exposa. Entranyable música de carrer, belles-velles cançons interpreta Francesc Martínez que ens fan retrocedir en el temps, recuperant imatges del passat proper quan teníem grans esperances que, aquesta Europa ens ha obviat. No ens conformem, les farem nostres a la manera que Steiner les descriu.

-La idea d’Europa és el títol d’un llibret de George Steiner que parla de l’home europeu contemporani. Dels homes, dones i nens europeus que duen, com si fos una motxilla massa carregada, un pes a l’esquena.

El pes d’un passat brutal i grandiós alhora. Hem arribat fins aquí. Bé, i ara què? Què ès Europa?

L’home, diu Steiner, té una gran capacitat per fer el mal, però també té una gran capacitat per dedicar-se a coses ben inútils; la música, les matemàtiques, la poesia, la bellesa…, potser la bondat.

La recerca d’aquestes capacitats és l’única resposta a la incertesa del nostre continent davant la globalització del món. Néts desorientats de velles glòries.-

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: