⚠️COMUNICAT DE LES GUILLERIES ⚠️

“Les Guilleries” som un col·lectiu de Mossos compromesos amb la materialització de la República catalana i que condemna la repressió d’un Estat espanyol demofòbic i autoritari que fa un ús abusiu i arbitrari de tots els mecanismes de poder al seu abast per a impedir el nostre objectiu de plenitud nacional.

Dintre del nostre Cos, defensem la llibertat ideològica de tothom, però exigim respecte a les idees i opinions dels mossos republicans i lleialtat a la nostra institució com a Policia integral, al servei de la ciutadania i garant dels seus drets fonamentals, alhora que reivindiquem treballar en un context d’absència de repressió i d’ingerències estatals.

En aquest sentit, condemnem la posició submissa i claudicant del cap il·legítim del Cos, el comissari Lopez, autoritzant la introducció de membres del CNP de paisà en un dispositiu del CME, desplegat en compliment de competències exclusives nostres, com va passar al Parlament el dimarts 30 de gener.

També deplorem l’actuació recent d’un caporal de Mossos amb destinació a Tarragona, que va presentar una denúncia per delicte d’incitació a l’odi contra el propietari d’un taller de Reus que no va voler reparar el vehicle de la seva parella, agent del CNP, indignat per les càrregues d’aquell Cos i de la GC contra ciutadans el dia 1-O.

Aquest caporal hauria de saber que el delicte de l’article 510 del Codi Penal castiga només els atacs dirigits a grups d’una minoria ètnica o religiosa o col·lectius tradicionalment discriminats. Òbviament, ni el CNP ni la GC poden tenir aquesta consideració. I si parlem d’actes generadors d’odi, un exemple paradigmàtic seria l’actuació d’aquests cossos apallissant a ciutadans pacífics l’1-O.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS.

Les Guilleries, 4 de febrer de 2018

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: