Qui es beneficia dels conflictes armats?

Profunda dissertació sobre coses que sabem però que per a molts, resten a l’oblit: Pau-Guerra-Refugiats-Corporacions polítiques

Can Jonch Centre de Cultura per la Pau de Granollers, va organitzar una molt interessant Conferència Debat en la que Pere Brunet, de la Fundació Delàs d’Estudis per la Pau va posar sobre la taula la situació del nostre món. El va presentar i moderar posterior debat Agnès Boixader, membre del Consell Assessor de Can Jonch, professora i doctora en didàctica de ciències socials.

“La Història serveix per tal que tothom prengui consciència de què és el que es pot evitar” va dir Brunet.

Molts ho tenim clar menys els que, com sempre, son els amos i senyors, els que tenen “poder” per la força del diner. En aquest cas, per a decidir els Negocis de guerra-Conflictes-Armes-Refugiats.

Va explicar amb molta claredat que anys enrera, eren els Estats-Nacions que manaven per damunt de les empreses i Corporacions. Ara, s’ha invertit: les Corporacions han depassat els Estats.

Va recordar que l’any 2010, el VicePresident de la Schell va exigir Anglaterra de construir vaixells per protegir de la guerra i ho van fer, malgrat trobar-se immersos en una forta crisi econòmica. La Schell per damunt del Govern britànic, volia que el seu petroli arribés…on fos.

El Negoci interessa més a les grans Corporacions que, el benestar de la gent. Dins les Corporacions hi ha polítics que hi treballen-cobren, aprofitant les seves “relacions”. Què fan? Depredar recursos del mon: petroli, mineria entre altres i, diuen fer-ho, per donar seguretat a la població. Sempre protegits pels exèrcits. Aquests Conflictes  generen Refugiats, i, aleshores, creen fortaleses que els aturin. L’Arma d’aquests “terroristes” és la Por. Així construeixen fronteres.

És un complex militar-industrial subvencionat, per fabricar armes, per la industria militar. Pretensió? Guanyar diners. S’inventen els enemics. La prova és que hi ha Vídeos que ho ratifiquen. Un ex Comandant General de la OTAN quan la guerra de Iugoslàvia, explicava com es va construir la guerra de Irak. No hi havia guerra, era simplement el negoci del Petroli d’Irak. També a Líbia, a Síria, Afganistan. Cal construir enemics per construir Negoci-Comerç d’armes-Exportadors. Els 10 principals països productors d’armes son USA, Rússia, Xina, França, Alemanya, Regne Unit, España, Itàlia, Ucraïna, Israel.

Existeix co-relació entre els països que reben armes i els que fugen els refugiats.

Construeixen armes i enemics. La Banca finança a l’Armada, amb crèdits i avals.

3 de cada 4 armes NO existirien sense el finançament dels Bancs. Hi ha capital català, en aquest negoci: el BBBV amb 2746 milions d’euros i el Santander amb 1518 milions. Negoci que és il.legal. Vol dir que el Govern espanyol i altres estan fora de la Llei. .

Les armes no redueixen la Pobresa, simplement Maten. No acaben amb la Fam, Maten.

BanKiMoon va dir fa uns anys que el món està sobre-armat. Que la Pau disposa de pocs diners. Que el complex militar fabrica armes gràcies a la Banca armada que produeix, al mateix temps, molts desplaçats.

L’Any 1992 1.500 científics van fer una Declaració dient que “El món se ‘n va en orris, si no prenem plegats, mesures contra el canvi climàtic. Cal reduir la despesa militar“.

El 2017, van ser 15 mil científics que van esperonar el món dient “No s’ha fet cas de la situació dramàtica que vivim. Cal forçar els Governs a prendre mesures dràstiques”.

No oblidem que son els mateixos mercenaris els que fan les guerres. Que, un cop acabades, les seves empreses s’ocupen de les reconstruccions.

Urgeix: “crear una Banca que no es deixi maneflejar en aquestes barbaritats. Reducció de recursos “prescindibles” en els països rics. Fer créixer el desenvolupament humà a nivell Planetari”, van ser les Resolucions finals.

Va ser interessant escoltar. La llàstima és que els que hi haurien de ser NO hi son MAI.

Sortosament hi havia molts joves entre els assistents.

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: