Vermout Literari a Cardedeu amb Jordi Puntí

Al Centre cultural-restaurant Tarambana de Cardedeu, ahir dissabte, vaig assistir a un Vermut Literari organitzat per la Clara Martínez Clavell que va mantenir una Conversa extra, amb l’escriptor de luxe, el Jordi Puntí.

Van parlar del seu darrer llibre “Això no és Amèrica”,  recull de nou contes extraordinaris, a partir de fets reals bastits amb gran professionalitat i enginy.

Escrits tots a partir de l’impuls creatiu d’aquest autor que explica “sempre comptem amb el temps. Si puges a un tren, no, a altre, tot ho veuràs diferent “.Gran veritat que massa persones no tenen en compte. Jo ho dic amb altres paraules: “Hi ha un temps per cada cosa i l’hem de saber aprofitar”

Puntí va explicar que escriu sempre amb música de fons, en tant que banda sonora, relacionada amb el personatge que te entre mans. David Bowie, però, és un dels seus predilectes. “M’Agrada escriure el què m’interessa, no el que exigeixen alguns editors per vendre. No accepto em rebaixin els valors” .

Va apuntar una mica dos dels contes, La paciència,  i ,Intermitent…”. Res a veure l’un amb l’altre, innovadors, ben trobats.

La Paciència sorgeix a partir d’una mena de Joc,  un projecte europeu proposat per l’Institut Alemany. És convidat a  uns sopars de 10 amics socialistes, un dels quals era l’alcalde. Ha d’imaginar, a partir del què veu i sent, què l’inspira aquella gent que no coneix a Hamburg i a Nancy d`una societat narcisista.

A partir de les trobades, ha de fer un conte. “Em converteixo en un caçador d’intimitats”. Confessa que hi ha coses que no pot explicar, privades, tanta és la confiança que va inspirar.

Intermitent, l’home del maletí, que fa auto stop, és altra joia. Fet real com la vida, n’hi ha arreu. Per què? Fins quan?

8 dels Contes son a manera de ficció, 1 teatre-ficció.

No deixeu de llegir aquesta petita joia. Ah! Sembla que per Sant Jordi presentarà un Assaig  sobre Messi, “la persona que m’ha fet més feliç durant molts anys.”

Parla de la seva “grandiositat” amb apunts “sentimentals”.

La seva fabulació? Que Messi és com un Deu asteca. Cada any demana-devora un sacrifici: Eto, Villa Boja, Neymar….entre altres.

Gràcies Clara per la teva constància per apropar Cultura arreu. Ahir a Cardedeu mentre preníem un vermut.

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: