ESPAIS EDUCATIUS LLIURES D’EXÈRCITS I ARMES

DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ

 

MANIFEST 2018

 

Un any més l’exèrcit espanyol torna al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, i com cada any des de 2008 la campanya Desmilitaritzem l’Educació tornem per defensar una educació basada en la cultura de pau i l’antimilitarisme.

Som la representació de la societat civil i la comunitat educativa que aspira a un món on es destini la despesa militar a despesa social, on s’eduqui per generar pensament crític amb el sistema actual, entre d’ells el sistema de la guerra i les armes. És per això que avui tornem a ser hi aquí per presentar el nostre rebuig al reclutament militar que fa l’exèrcit al Saló.

Estem vient com milions de persones han de fugir de casa seva pels conflictes armats, avui dia el desplaçament forçat arriba a un nou rècord, més de 65 milions de persones han de fugir de casa seva per la inseguretat que pateixen. Els exèrcits no han esdevingut la solució als problemes de seguretat que presenta el món.

Les politiques estatals ens apropen a un món cada vegada més militaritzat;

  • despesa militar en augment,
  • comerç d’armes il·legal a països en conflicte,
  • tornada del servei militar obligatori a països europeus,
  • militarització de les fronteres,
  • per primera vegada l’UE aprova destinar recursos públics per la I+D militar.
  • el govern de l’estat espanyol vol introduir com temàtica educativa l’oxímoron de la “cultura” de defensa.

La venda d’armes global torna a pujar per primera vagada des del 2010. A l’any 2016 la despesa militar arriba a 1,7 bilions de dolàrs. JA N’HI HA PROU DE L’AUGMENT DE LA VENDA D’ARMES I DE LA DESPESA MILITAR! La nostra reivindicació continua forta i davant d’aquesta pujada de la militarització mundial té ara més sentit que mai.

Aquesta reivindicació te el suport de les institucions, de l’Ajuntament de Barcelona, amb una moció aprovada a Març de 2016 per no permetre la presencia de cap exèrcit als espais educatius. I l’aprovació al Juliol de 2016 al Parlament de Catalunya de la Moció 55/XI sobre la Desmilitarització de Catalunya. Moció sobre la que els partits polítics de la Generalitat de Catalunya han tornat a posicionar-se a favor aquest 2018.  (PENDENT)

Però avui no denunciem només la presencia dels exèrcits als espais educatius, assenyalem a la Fira de Barcelona que davant d’aquesta reivindicació ha permés que l’exèrcit sigui present un any més. Denunciem també la greu falta de rendició de comptes de la Fira, tot i tener  dos terços de participació pública de la Generalitat i l’Ajuntament. I denunciem la inoperativitat generada per una Generalitat intervinguda.

La presència de les Forces Armades en un “Saló de l’Ensenyament” és un pas més en la normalització de l’exèrcit i fomenta la cultura militarista, a la vegada que s’impedeix el debat social sobre el model de defensa que la societat civil vol.

A més, hem de dir alt i clar que el que fa aquí l’exèrcit no es oferir una sortida profesional més, sinó reclutament. I aquest no és l’espai.

La violència només porta més violència. Per això defensem la resolució no-violenta de conflictes, defensem els mecanismes de provenció, mediació i cooperació. És tasca de tothom la construcció d’una ciutadania crítica i global que treballi per un món en pau.

Manifestem clarament el nostre rebuig a la participació de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament.

 

LES ARMES NO EDUQUEN, LES ARMES MATEN

QUE L’EDUCACIÓ SIGUI LA NOSTRA MILLOR ARMA! PERQUÈ LA VIOLENCIA ACABA QUAN L’EDUCACIÓ COMENÇA. DAVANT LES VOSTRES ARMES, LA NOSTRA ALEGRIA!

 

Desmilitaritzem l’Educació

desmilitaritzem@gmail.com

http://desmilitaritzem.blog.pangea.org

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: